Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Uw Triodos Rekeningen rond de jaarwisseling 2016-2017

Het einde van 2016 is in zicht. U ontvangt aan het begin van 2017 financiële informatie van ons. Wat kunt u verwachten? Hieronder zetten wij voor u het een en ander op een rijtje.

Betalen

Sparen

 • De rente die u heeft opgebouwd in 2016 schrijven wij in de eerste tien dagen van januari 2017 bij op uw rekening. De valutadatum van deze boeking is 1 januari 2017.
 • U vindt de rente niet op uw financieel jaaroverzicht. U hoeft de rente niet apart op te geven bij de Belastingdienst.
 • Het rentebedrag vindt u terug in Internet Bankieren, in Mobiel Bankieren of op uw eerste rekeningafschrift.


Beleggen

 • Let op: De aankoop van aandelen Triodos Groenfonds is tijdelijk niet mogelijk.
 • Voor uw aangifte inkomstenbelasting 2016 heeft u het saldo van uw beleggingen nodig per 1 januari 2016. U vindt het saldo:
  - Op uw financieel jaaroverzicht dat u in de loop van januari 2017 ontvangt.
  - Uw financieel jaaroverzicht van 2016 is half januari 2017 digitaal beschikbaar.
 • Er is in 2016 een algemene vrijstelling van € 24.437 per persoon. Echtparen en samenwonenden met een fiscaal partnerschap zijn voor € 48.874 vrijgesteld.

Belastingvoordeel voor maatschappelijke beleggingen

 • In 2016 geldt voor beleggingen in het Triodos Groenfonds een vrijstelling van vermogensrendementsheffing tot maximaal € 57.213 per belastingplichtige.
 • Wilt u in aanmerking komen voor deze vrijstelling? Dan moeten de aandelen op 1 januari 2016 in uw bezit zijn.
 • Naast deze vrijstelling van vermogensrendementsheffing van 1,2% ontvangt u voor maatschappelijke beleggingen een heffingskorting van netto 0,7% van het vrijgestelde bedrag in 2016. Deze korting trekt u af van de inkomstenbelasting en/of premie volksverzekeringen die u verschuldigd bent.

Hypotheken

 • Wilt u gebruik maken van uw recht om 15% van uw hypotheekbedrag boetevrij af te lossen? Uw extra aflossing wordt nog verwerkt wanneer deze uiterlijk 28-12-2016 binnen is bij onze partner Stater.
 • Wilt u een rekening vanuit uw bouwdepot laten betalen? Uw rekening wordt nog verwerkt wanneer deze uiterlijk 22-12-2016 binnen is bij onze partner Stater.

Belasting

Voor specifieke vragen voor uw aangifte verwijzen wij u naar de toelichting op uw aangifteformulier. U kunt ook contact opnemen met de belastingdienst via 0800 0543 of via www.belastingdienst.nl. Triodos Bank is wettelijk verplicht de Belastingdienst te melden welke vermogensbestanddelen, inclusief rente en/of dividenden, u aanhoudt bij Triodos Bank. Let op, rente uit 2016 telt mee in de belastingaangifte van 2017.

Meer informatie voor uw belastingaangifte vindt u op uw financieel jaaroverzicht.

Uw belastingaangifteformulier wordt voor-ingevuld door de Belastingdienst.
Triodos Bank werkt er aan mee dat de aangifte voor de inkomstenbelasting zoveel mogelijk automatisch vooraf wordt ingevuld.. U kunt er dan voor kiezen dat de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, direct in uw aangifteformulier worden gezet. Wij adviseren u de gegevens
die de Belastingdienst in uw aangifteformulier heeft gezet zorgvuldig te controleren.

Heeft u hulp nodig of is er iets niet helemaal duidelijk? Bel dan gerust met de mensen van Triodos Bank. Houd u rekening met de aangepaste openingstijden rondom de feestdagen.

De mensen van Triodos Bank wensen u een voorspoedig 2017!

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.