Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service zakelijke klanten

Ik zoek geen informatie over Ondernemers Ga naar informatie voor/over: Particulieren Private Banking

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Waar moet ik aan denken als ik op vakantie naar het buitenland ga?

Voordat u op weg gaat
- Neem meerdere betaalmiddelen mee (bijvoorbeeld contant geld of een creditcard)
- Controleer of u voldoende saldo op uw rekening hebt staan.
- Controleer de geldigheid van uw Wereldpas.
- Neem uw identifier mee, heeft deze nog genoeg batterij?
- Zorg dat wij de juiste contactgegevens hebben. Dit kunt u in internetbankieren controleren bij Gegevens wijzigen - Persoonlijke gegevens.
- Download de app en registreer uw identifier.
- Zoek uit wat de wisselkoers is zodat u weet hoeveel geld u zou moeten krijgen uit een geldautomaat.

Pas activeren is niet nodig
Als u een betaalrekening hebt bij Triodos Bank, hebt u van ons een Wereldpas gekregen. De pas hoeft u niet te activeren om te kunnen pinnen in het buitenland.

Waar kunt u pinnen?
U kunt de pas gebruiken bij automaten met het Maestro logo, u kunt hier zien of er een automaat in de buurt van uw bestemming is. U kunt meestal ook pinnen bij een winkel met een Maestro logo.

Kosten
Houdt u er rekening mee dat wanneer u geld opneemt of met uw pas een betaling doet in een winkel in het buitenland in een andere valuta dan de euro, er extra kosten worden gerekend. Kijkt u voor de extra kosten op deze pagina, onder het tabblad kosten.

Let op! Ook binnen Europa in Euro’s kan de bank of organisatie u kosten in rekening brengen. Vaak moet u daar toestemming voor geven maar niet altijd.

Tip! Krijgt u bij de geldautomaat de keuze tussen de lokale munteenheid en het bedrag in euro's? Kies dan voor de lokale munteenheid. Als u kiest voor de euro's betaalt u bijna altijd meer. De lokale bank hanteert in deze gevallen vaak een hogere omrekenkoers dan Triodos Bank waardoor u duurder uit bent. Kies waar mogelijk voor 'withdrawal without conversion'.

Limiet
Met uw Triodos Wereldpas kunt u overal ter wereld geld opnemen bij geldautomaten met het Maestro- of Cirruslogo. Per dag kunt u maximaal € 500 opnemen. Soms hanteert de bank waar u geld opneemt een andere limiet.
Betalen in het buitenland kan overal bij elke betaalautomaat met het Maestro logo tot maximaal € 3.000 per dag.

App
De app kunt u gebruiken om uw saldo te checken of om bijvoorbeeld snel wat geld over te boeken van uw spaar- naar uw betaalrekening. U kunt met de app enkel buitenlandse betalingen doen in Euro's binnen het SEPA gebied. Deze mogelijkheid moet u aanzetten door in internetbankieren 'Wereldbetalingen' mogelijk te maken.

Bankpas kwijt?
Blokkeer uw bankpas direct wanneer u deze kwijt bent. Vanuit het buitenland kunt u 24 uur per dag bellen met +31 88-3855 372. Een nieuwe bankpas kunt u telefonisch bestellen wanneer u terug bent.

Meer informatie?
We hebben een pagina ingericht met informatie om u goed voorbereid op reis te laten gaan.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Buitenland'

Contact

Neem contact op met Triodos Bank