Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Wat is bereidstellingsprovisie?

Dit zijn de kosten die u moet betalen wanneer u uw hypotheekofferte wilt verlengen. Men noemt bereidstellingsprovisie dan ook wel eens verlengingsprovisie of renterisicotoeslag.

Een getekende hypotheekofferte is bij Triodos Bank drie maanden geldig.  Wanneer deze periode is verlopen,  kunt u de offerte met dezelfde rente met maximaal zes 6 maanden verlengen. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Dit is de bereidstellingsprovisie. Deze betaalt u achteraf bij de notaris.
De volgende situaties zijn mogelijk:

  • Als de rente op het moment van het passeren van uw hypotheek bij de notaris hoger is dan de rente in de offerte, en u heeft uw offerte verlengd. Dan krijgt u de rente die vermeld staat in uw offerte. U betaalt dan wel vanaf het moment dat u heeft verlengd tot het moment van passeren van uw hypotheek per maand 0,25% over de hoofdsom van de hypotheek. Dit bedrag wordt afgerond naar hele maanden. Dat betekent bijvoorbeeld  dat wanneer uw hypotheek op 2 januari passeert, u voor bereidstellingsprovisie betaalt over de gehele maand januari.
  • Als de rente op het moment van het passeren van uw hypotheek lager of gelijk is aan de rente in de offerte. Dan krijgt u de rente zoals deze is op het moment van passeren.  U betaalt dan ook geen bereidstellingsprovisie.
    Kijk hier op onze website voor meer informatie.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Advies'