Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Waarom is de rente bij Triodos Bank lager dan bij andere banken?

Triodos Bank heeft ten opzichte van de meeste andere banken een relatief eenvoudig en zeer transparant ‘verdienmodel’. Wij financieren uitsluitend ondernemers en initiatieven in de reële economie, die stuk voor stuk een positieve verandering teweeg brengen in de samenleving. Dit doen we met het geld dat onze spaarders ons in vertrouwen hebben gegeven. Wij trekken dus geen ‘anoniem’ geld aan op de kapitaalmarkt en ‘maken geen geld met geld’.

Veel mensen voelen zich door onze heldere keuzes aangesproken, en we verkeren dan ook in de gelukkige omstandigheid dat we over veel spaargeld beschikken. Wij verdienen aan het verschil tussen de rente die wij kunnen vragen voor het verstrekken van kredieten en de rente die wij doorgeven aan onze spaarders. Omdat de marktrentes zo laag zijn en wij op spaargeld dat wij nog niet in kredieten hebben kunnen omzetten op dit moment niets verdienen, lopen onze rente-inkomsten over de hele linie terug. Daarom hebben wij de spaarrente nu moeten vaststellen op nul procent.

Wat de afwegingen van andere banken bij de vaststelling van hun (spaar)rente zijn, weten we niet. Zoals gezegd gaat de vergelijking vanwege ons afwijkende verdienmodel in elk geval niet een-op-een op.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar: