Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Waarom is Triodos Bank niet onderworpen aan de stress test?

In juli 2016 heeft de Europese Bankenautoriteit (EBA) alle grote Europese banken onderworpen aan een stress test. De vraag daarbij was; Hoe staan de banken ervoor als het een aantal jaren slecht gaat met de economie. Bij Triodos Bank is deze test niet uitgevoerd omdat het ging om banken met een vermogen van meer dan 30 miljard. Uiteraard is het voor ons wel heel belangrijk dat we financiële tegenslagen kunnen opvangen!
Triodos Bank is een veerkrachtige financiële instelling en heeft een Core Tier-1 ratio (buffer die banken aanhouden om evt klappen op te vangen) van 19% (obv jaarcijfers per ultimo 2015), ruim boven het algemene minimum van 8%. Als Triodos Bank houden we zelf een minimale ratio van 16% aan. Een tweede indicator voor de weerbaarheid van banken is de leverage ratio (de verhouding tussen geleend vermogen en de hoeveelheid eigen vermogen van een bank). De leverage ratio van Triodos Bank bedroeg 8,4% eind 2015. De minimale leverage ratio in Europa bedraagt 3%.

Triodos Bank heeft dus relatief hoge ratio’s en is goed bestand tegen een eventuele periode van economische tegenslagen. Deze hoge ratio’s heeft de bank al jaren (ook al voor de financiële crisis van 2008).

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Financieel'