Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Hoe voeg ik een rekeninghouder of gemachtigde toe?

Rekeninghouder toevoegen
Als u een rekeninghouder toevoegt aan uw rekening krijgt de rekening een en/of karakter. Dit betekent dat beide rekeninghouders evenveel rechten hebben op de rekening. Bij een wijziging (bijvoorbeeld een adreswijziging), moeten beide rekeninghouders tekenen. Bij een overboeking hoeft echter maar één rekeninghouder te bevestigen. 

Kosten
Als u een rekeninghouder toevoegt aan een Internet Betaalrekening, krijgen beide rekeninghouders een pinpas en een identifier. U betaalt ook aanvullende kosten voor de nieuwe rekeninghouder; € 28,20 per jaar. Er wordt maandelijks € 2,35 per rekeninghouder afgeschreven (tarieven 2017). Een rekeninghouder toevoegen aan een Internet Spaarrekening is kosteloos.

Gemachtigde toevoegen
Aan het toevoegen van een gemachtigde aan een Internet Spaar- of Betaalrekening zijn geen kosten verbonden. De rekening blijft alleen op naam van de rekeninghouder. De gemachtigde krijgt een identifier of gebruikersnaam om zelfstandig mee te kunnen betalen.

Pinpas voor een gemachtigde
Mocht er toch een behoefte zijn aan een pinpas, dan kunt u een gemachtigden pas aanvragen. Dit doet u door een schriftelijk verzoek naar ons te sturen, ondertekend door beide rekeninghouder(s)/gemachtigde. Hiervoor brengen wij maandelijks €2,35 extra in rekening.
 
Procedure
·         U print het formulier wijzigingsformulier rekeninghouder/gemachtigde uit.
·         U vult het formulier in en ondertekent het beiden.
·         Het formulier stuurt u op naar antwoordnummer 170, 3700 VB in Zeist.

Beleggersrekening
Als u iemand wilt toevoegen aan een beleggersrekening hebben we ook een ingevulde en ondertekende kennis en ervaringstoets nodig van de nieuwe rekeninghouder of gemachtigde.

Identificatie
Triodos Bank is wettelijk verplicht al haar rekeninghouders te identificeren. Dit gebeurt onder andere met een identificatie storting. Deze storting (1 cent is voldoende) moet gedaan worden vanaf een andere rekening bij een Nederlandse bank met dezelfde tenaamstelling en adresgegevens als die van de nieuwe rekeninghouder of gemachtigde. Daarbij hebben wij een geldig legitimatiebewijs nodig. Als de nieuwe gemachtigde of rekeninghouder al klant is, dan hebben wij geen storting, ID bewijs of handtekening meer nodig. De identificatie is dan al rond.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Rekening'