Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Kan ik voor mijn (klein)kind een Kinder Toekomst Plan openen als hij/zij geen burgerservicenummer heeft en in het buitenland woont?

U vraagt zich af of u bij Triodos Bank voor uw (klein)kind kunt sparen terwijl hij of zij niet over een burgerservicenummer beschikt. Dit hoeft geen belemmering te zijn om een rekening te openen, u dient er wel rekening mee te houden dat er om extra informatie wordt gevraagd bij de opening. Hieronder leggen wij uit wat wij in dat geval bij de aanmelding nodig hebben.

Gegevens van het kind
Wij hebben het TIN (tax identification number) van het kind nodig. Als dit niet beschikbaar is, dan ontvangen wij bij de aanvraag graag een uittreksel uit het lokale bevolkingsregister.

Gegevens van de ouder/wettelijk vertegenwoordiger
Wettelijk gezien zijn wij verplicht de ouder of wettelijke vertegenwoordiger te identificeren. De ouder of wettelijk vertegenwoordiger blijft verantwoordelijk voor het kind. Wij kunnen het Kinder Toekomst Plan daarom alleen openen als de ouder/wettelijke vertegenwoordiger aan de eisen voor identificatie voldoet. Voor de identificatie hebben wij nodig:
• Een kopie identiteitsbewijs
• Burgerservicenummer van de ouder of wettelijk vertegenwoordiger
• De ouder of wettelijk vertegenwoordiger moet een identificatiestorting op de nieuwe rekening doen. De storting dient afkomstig te zijn van een Nederlands of Europese betaalrekening.

Buitenlands adres
Voor de aanmelding van een kind met een buitenlands adres heeft u een papieren aanmeldingsformulier nodig. Neem contact met ons op voor dit aanvraagformulier.

Per post
De gevraagd stukken kunt u per post sturen naar: Postbus 55, 3700 AB Zeist.

Rekeningnummer

Binnen drie werkdagen versturen wij het nieuwe rekeningnummer. U ontvangt daarbij ook een instructie voor het activeren van de rekening en eventueel extra vragen.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar: