Contactloos betalen en uw Triodos Wereldpas

Heeft u een pas waar op de achterzijde het logo contactloos betalen (zie hiernaast) ontbreekt, dan is uw pas niet geschikt voor contactloos betalen. Wilt u graag gebruik maken van contactloos betalen, maar heeft u nog geen daarvoor geschikte Wereldpas? Vraag dan kostenloos een nieuwe Wereldpas aan in uw Internet Bankieren omgeving.


Logo contactloos betalen 

Zo werkt contactloos betalen

Contactloos betalen is in het bijzonder geschikt voor kleine bedragen tot
€ 25,-. Het voordeel is dat u die snel en gemakkelijk afrekent zonder pincode. Bij bedragen boven € 25,- kunt u ook contactloos betalen, in dat geval moet ook ook nog uw pincode intoetsen. Op deze manier kunt u bedragen betalen tot de daglimiet van de Triodos Wereldpas.

Limieten voor contactloos betalen

U kunt tot een bedrag van € 50 of maximaal 15 keer achtereenvolgens contactloos betalen. Wanneer u deze limiet bereikt hebt dan wordt er om uw pincode gevraagd. Dit is zo ingesteld om misbruik te voorkomen. Hierna kunt u bedragen tot en met € 25 weer contactloos betalen zonder pincode, totdat u opnieuw in totaal voor € 50 of 15 keer contactloos heeft betaald.

Grotere bedragen contactloos betalen

Wanneer u een bedrag groter dan € 25 wilt betalen, dan kunt u dat doen door de pinpas bij de betaalautomaat te houden en de PINcode in te toetsen. Op deze manier kunt u bedragen betalen tot de daglimiet van de Triodos Wereldpas. De limiet kunt u zelf eenvoudig instellen in Internet Bankieren.

Veilig

Contactloos betalen is veilig. Het is onmogelijk om op afstand of per ongeluk contactloos te betalen. U kunt bovendien contactloos betalen eenvoudig zelf aan- of uitzetten via Internet Bankieren.

Is uw Triodos Wereldpas gestolen of bent u uw pas verloren? Laat ons dit dan altijd direct weten zodat wij de pas kunnen blokkeren.

Is uw pas in de tussentijd toch gebruikt voor contactloze betalingen? Dan vergoedt Triodos Bank het bedrag dat is afgeboekt, zonder eigen risico. Alleen in bijzondere gevallen vergoeden wij niet. Bijvoorbeeld als u wist dat u uw pas kwijt was, maar deze niet direct heeft laten blokkeren.

Gemakkelijk aan- en uitzetten

Ontvangt u een nieuwe Triodos Wereldpas, dan kunt u contactloos betalen zodra u eerst een keer een betaling met PIN code heeft gedaan. Wilt u niet contactloos betalen? U kunt contactloos betalen voor uw eigen Wereldpas op elk moment aan- en uitzetten in uw Internet Bankieren omgeving. Uiterlijk om 13.00 uur de volgende dag is de instelling actief. Log in op Internet Bankieren:

  • Ga naar 'Gegevens wijzigen'
  • Ga naar 'Wereldpas'
  • Kies bij het Contactloos symbool de gewenste instelling 'Aan' of 'Uit

Heeft u een gezamenlijke rekening, dan kan iedere pashouder zelf de contactloos instelling wijzigen. Heeft u meerdere Wereldpassen? Dan kunt u per pas contactloos betalen aan- en uitzetten.

In uitzonderlijke situaties is het niet mogelijk om zelf via Internet Bankieren contactloos betalen aan of uit te zetten. In dat geval kunt u bellen met de mensen van Triodos Bank via 030-693 6511. Zij helpen u graag.

 Open een Internet Zaken Rekening 

Binnen 10 werkdagen uw rekeningnummer in huis

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. Of stuur een e-mail naar info@triodos.nl (particulier) of zakelijk@triodos.nl (zakelijk). Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden. 

Kijk ook eens naar