Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Nieuwe leden Raad van Commissarissen Triodos Bank

Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en bankier Ernst-Jan Boers voorgedragen als Commissaris bij Triodos Bank.

01-05-2014 | Tijdens de Algemene Vergadering van Triodos Bank op vrijdag 23 mei a.s. worden Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bankier Ernst-Jan Boers voorgedragen als Commissaris bij Triodos Bank. De heren Hans Voortman (voorzitter) en Jan Lamers zullen terugtreden als Commissaris. Beiden hebben het einde van hun laatste termijn bereikt. De heer de Geus is de beoogde nieuwe voorzitter van de Raad.

Met deze benoemingen zorgt de bank voor continuïteit in de nodige maatschappelijke,bestuurlijke en bancaire kennis en ervaring in de Raad van Commissarissen.

Aart Jan de Geus

Aart Jan de Geus: "Triodos Bank is ontstaan vanuit inspiratie, pionierswerk en nuchter vakmanschap, en laat zien dat de gekozen koers ook winstgevend en solide is. Ik verheug mij erop de komende jaren aan de verdere ontwikkeling van de bank mijn bijdrage te mogen geven."

Aart Jan De Geus (1955) is voorzitter van het College van Bestuur van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse stichting die zich richt zich op maatschappelijke vragen in Duitsland en daarbuiten. Hiervoor was Aart Jan de Geus onder andere plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de kabinetten Balkenende I, II en III (2002-2007).

Ernst-Jan Boers

Ernst-Jan Boers: "Duurzaam bankieren draag ik een warm hart toe. Ik ben een voorstander van meer diversiteit in het bankenlandschap. Ik hoop met mijn ervaring een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Triodos Bank en haar missie in een steeds complexere omgeving met een toenemende druk van regelgeving en toezicht."

Ernst-Jan Boers (1966) was tot 1 maart 2014 Chief Executive Officer SNS Retail Bank, waar hij eerder ook de positie van Chief Financial Risk Officer vervulde. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. (oktober 1998 tot maart 2007).

Hans Voortman (1944) is voormalig algemeen directeur van het Wereld Natuurfonds Nederland en voormalig vennootschappelijk directeur MeesPierson. Hij is vanaf 2001 voorzitter van de Raad van Commissarissen Triodos Bank.

Jan Lamers (1948) is voormalig bestuursvoorzitter van Uitgeversbedrijf Tijd en vicepresident van de Europese Vereniging van Dagbladuitgevers, voorzitter CultuurNet Vlaanderen en bestuursvoorzitter Wereldmediahuis Vzw. Hij is vanaf 2002 lid van de Raad van Commissarissen Triodos Bank.

Margot Scheltema (1954), Vicevoorzitter, en Carla van der Weerdt-Norder (1964) zullen worden voorgedragen voor herbenoeming.

Samenstelling van de Raad van Commissarissen

Na (her)benoemingen is de samenstelling van de Raad van Commissarissen als volgt:

  • Aart Jan de Geus (voorzitter)
  • Margot Scheltema (vicevoorzitter en voorzitter Audit & Risk Committee)
  • Carla van der Weerdt-Norder
  • Ernst-Jan Boers
  • Mathieu van den Hoogenband (voorzitter Nomination & Compensation Committee)
  • Marcos Eguiguren Huerta
  • David Carrington

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.