Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Verklaring Triodos Bank over zwarte lijst Staat New York

Triodos Bank boycot Israël niet

02-12-2017 |

Op 6 december 2016 werd duidelijk dat Triodos Bank genoemd is op een lijst gepubliceerd door de Amerikaanse staat New York. Deze lijst bevat namen van bedrijven die worden beschuldigd van het boycotten van Israël. Triodos Bank boycot Israël niet, noch heeft het een beleid om Israël uit te sluiten. Triodos Bank heeft de staat New York bij herhaling gevraagd om onze naam te verwijderen van de gepubliceerde lijst.

Wat we doen

Triodos Bank financiert alleen bedrijven en projecten die passen bij onze missie en onze principes . Naast onze missie, waarden en bedrijfsprincipes, hebben we kredietcriteria gedefinieerd die als richtsnoer fungeren in de beoordeling van krediet- en investeringsvoorstellen. Tot slot hebben we minimumeisen gedefinieerd die worden toegepast voor het toekennen van een krediet of investering.

Wie we financieren

We financieren en investeren in duurzame bedrijven die voldoen aan onze criteria, onafhankelijk van het land van vestiging. We publiceren details van onze klanten en de bedrijven waarin we beleggen via onze Triodos beleggingsfondsen.

Dus iedereen kan zien wat er gebeurt met de financieringen die we verstrekken. Tot slot investeren we ook in staatsobligaties (beperkt tot eurobonds) en voor deze investeringen volgen we een vergelijkbaar proces .

Update 2 December 2017

We zijn erg teleurgesteld dat we ondanks onze herhaaldelijke contacten met de relevante autoriteiten en onze bezwaren, nog geen inhoudelijke reactie hebben ontvangen. Nu blijken wij opnieuw op de lijst van de Staat New York te staan.

Triodos Bank staat nog steeds achter bovenstaande verklaring. We boycotten Israël niet. Het is ons beleid om te investeren in bedrijven die voldoen aan onze missie en die bijdragen aan positieve sociale, ecologische of culturele verandering.

We hebben geen beleid voor bedrijven of landen dat kan leiden tot een boycot van een bepaald land. We blijven bezwaar maken tegen onze plaatsing op deze lijst en zullen de staat New York opnieuw verzoeken om onze bedrijfsnaam te verwijderen.

Illinois

In maart 2017 werd duidelijk dat Triodos Bank genoemd wordt op de ‘Prohibited Investment List’ van de staat Illinois, eveneens een lijst van bedrijven die ervan beschuldigd worden Israël te boycotten.

We hebben een verzoek ingediend bij de staat Illinois om verwijderd te worden van deze lijst, gebaseerd op het feit dat we geen beleid hebben om Israël of bedrijven die actief zijn in Israël uit te sluiten van investeringen. We zijn nog in afwachting van een reactie van de staat Illinois.


Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies