Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Sustainable Funds krijgen hoge beoordeling door Climetrics

Klimaatverantwoordelijk investeren

10-07-2017 |

Triodos Sustainable Equity Fund heeft van Climetric, het wereldwijde beoordelingssysteem voor de impact van fondsen, de hoogste score van vijf bladeren ontvangen. Triodos Sustainable Pioneer Fund ontving de op een na hoogste van vier.

Hoogste boordeling

Van de meer dan 2500 door Climetric beoordeelde fondsen - die gezamenlijk bijna EUR 2 biljoen vertegenwoordigen - hebben 221 fondsen de hoogste beoordeling van 5 bladeren ontvangen. Dit betekent dat Triodos Sustainable Equity Fund tot de 8% beste fondsen van Europa behoort wat betreft klimaatvriendelijke investeringen. Een beoordeling van 5 bladeren houdt in dat het fonds beter presteert op dit vlak dan andere fondsen.

Behoud van onze planeet

Erik Breen, Hoofd van SRI bij Triodos Investment Management: “We zijn zeer content met de erkenning van Triodos Sustainable Equity Fund’s klimaatverantwoordelijke karakter. Voor een duurzaam beleggingsfonds is behoud van onze planeet, inclusief klimaatbescherming, een van de belangrijkere aandachtspunten van het fonds, naast een focus op mensenrechten, menselijke waardigheid en goed bestuur. In de breedte vormt de markt van aandelenfondsen een belangrijke drijver in de strijd tegen klimaatverandering. Dit nieuwe beoordelingssysteem biedt beleggers de mogelijkheid om fondsen te vergelijken op hun klimaat gerelateerde prestaties en we zullen de implementatie en verdere ontwikkeling van dit beoordelingssysteem dan ook met interesse volgen.”

Over Climetrics

Climetrics is gelanceerd op 6 juli 2017 en is het eerste wereldwijde beoordelingssysteem voor fondsen wat betreft hun impact op het klimaat. De beoordeling – weergegeven in groene bladeren op een schaal van één tot vijf – biedt investeerders inzicht in de impact van een fonds op het klimaat en kan in potentie bijdragen aan een groei van het aanbod van klimaatverantwoordelijke fondsen. Climetrics wordt ondersteund door de internationale klimaatspecialisten CDP, de wereldwijde non-profitorganisatie die beschikt over een uitgebreid overzicht van CO2-uistoot door bedrijven, en ISS-Ethix Climate Solutions, onderdeel van Institutional Shareholder Services Inc. Climetrics werd geïnitieerd en gefinancierd door Climate-KIC, een innovatie-initiatief van de Europese Unie.

Een volledig overzicht van de fondsen met de beste beoordelingen vindt u op climetrics-rating.org.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Online jaarverslag 2017

Teaser online jaarverslag 2017
Lees meer over de bereikte resultaten en impact van Triodos Bank in ons online jaarverslag over 2017.

De Kleur van Geld - Energie & Klimaat

De nieuwe spijkerbroek is vegan en gerecycled

Lees meer ›

10 tips om autogebruik te verminderen bij jouw medewerkers

Lees meer ›

Vergroenen zakelijk verkeer: tijd van vrijblijvendheid is voorbij

Lees meer ›