Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Peter Blom benoemd tot lid Centrale Plancommissie CPB

25-08-2017 |

De ministerraad heeft op voorstel van de minister van Economische Zaken ingestemd met de benoeming van Peter Blom als lid van de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau (CPB).

De Centrale Plancommissie (CPC) is het eigen advies- en toezichtsorgaan van het CPB. De CPC ziet toe op de wetenschappelijke kwaliteit en maatschappelijke relevantie van het CPB. De CPC bestaat in totaal uit acht leden, die zijn benoemd voor een periode van vier jaar. Het CPB is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het CPB op eigen initiatief, of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het werk van het CPB bevindt zich op het snijvlak van de economische wetenschap en het overheidsbeleid.

Peter Blom is CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Triodos Bank. Hij is sinds de oprichting in 1980 werkzaam bij het bedrijf en is daarnaast bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken en voorzitter van de Raad van Toezicht van MVO Nederland.

> Meer over de benoeming

> Meer over het CPB


Peter Blom Portret nieuws

 

 

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Financiële sector biedt Tweede Kamer samenwerking aan om klimaatdoelen te halen

Directievoorzitters van banken en pensioenfondsen hebben een brief gestuurd naar alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer.