Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Financiële instellingen ontwikkelen meetlat voor klimaatimpact

28-11-2015 | Elf Nederlandse financiële instellingen waaronder Triodos Bank hebben zich aangesloten bij het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF). Doel van dit platform is het verder ontwikkelen van de meetmethoden van de klimaatimpact van hun investeringen en financieringen. Het platform maakte dit bekend in de Train to Paris en om het initiatief kracht bij te zetten, overhandigde de voorzitter van PCAF daar namens de leden van het platform de 'Dutch Carbon Pledge' aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. De pledge is een oproep aan de onderhandelaars bij de klimaatconferentie in Parijs om rekening te houden met de rol die beleggers en financiële instellingen kunnen spelen bij de realisatie van klimaatdoelstellingen.

Het PCAF gaat bij de ontwikkeling van meetmethoden uit van het internationale protocol van het World Resources Institute (WRI) en het World Business Council on Sustainable Development (WBCSD). Dit is de internationale standaard voor het meten van uitstoot van broeikasgassen. Als de deelnemers aan het PCAF meer inzicht hebben in de CO2-impact van hun beleggingen en financieringen, kunnen zij hun klimaatvoetafdruk beter en eenduidig vaststellen. Dit inzicht helpt hun om klimaatdoelen te formuleren voor hun beleggingen en financieringen. Zo kunnen zij eraan bijdragen dat er steeds minder broeikasgassen worden uitgestoten.

De leden van het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) zijn: ABN AMRO, ACTIAM, APG-ABP, ASN Bank, FMO, MN Services, PGGM, SNS Bank, Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Triodos Bank. ASN Bank is initiatiefnemer van dit platform.

Kijk voor meer informatie op op website van ASN Bank

Bekijk een overzicht van alle activiteiten rond de klimaattop die wij ondersteunen.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.