Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Crowdfundingactie Wij willen #Hemweg afgerond

16-10-2017 |

De crowdfundingactie Wij willen #Hemweg is afgerond. De stichting die eerder dit jaar was opgericht om de Amsterdamse Hemcentrale zo snel mogelijk te sluiten, ziet geen rol meer voor zichzelf.

In het onlangs gepresenteerde regeerakkoord is opgenomen dat de vijf overgebleven Nederlandse kolencentrales uiterlijk in 2030 moeten zijn gesloten. Ook wordt energiebedrijven een belasting opgelegd voor het uitstoten van CO2. Dat is wat Wij willen #Hemweg betreft nog niet voldoende, maar het biedt wel een opening voor een versnelde sluiting van de meest vervuilende centrale van Nederland. Omdat NUON als eigenaar van de Hemcentrale alleen met de overheid wil praten en diezelfde overheid nu tot haar besluit is gekomen, zullen de leden van Wij willen #Hemweg zich los van elkaar en elk op hun eigen manier blijven inzetten voor een economie die niet afhankelijk is van fossiele energie.

Mensen die een donatie hebben gedaan krijgen hun geld terug, of kunnen ervoor kiezen dit te schenken aan een vergelijkbaar doel. Zij ontvangen hierover een aparte mail.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.