Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Bankensector presenteert Vertrouwensmonitor 2017

‘Open en eerlijk’ belangrijkst voor vertrouwen in banken

09-11-2017 |

Op donderdag 9 oktober 2017 is de Vertrouwensmonitor Banken 2017 gepresenteerd. In dit jaarlijkse onderzoek werd voor de derde keer het vertrouwen gemeten dat consumenten hebben in de bankensector in het algemeen in hun eigen bank in het bijzonder. Daarnaast bevat de monitor actuele cijfers over de mate waarin banken het klantbelang centraal stellen en hoe de dienstverlening wordt gewaardeerd.

De resultaten werden gepresenteerd tijdens een symposium dat werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Hierbij waren bankbestuurders, -medewerkers, consumenten en toezichthouders aanwezig, waaronder de Autoriteit Financiële Markten. Naar aanleiding van de resultaten vond er een dialoog plaats over ‘vertrouwen’ en ‘open en eerlijk’. Uit eerder onderzoek bleek dat ‘open en eerlijk zijn’ de grootste invloed heeft op het vertrouwen in banken.

Uit de nieuwe monitor blijkt dat het vertrouwen van klanten in banken licht is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Net als voorgaande jaren hebben klanten meer vertrouwen in hun eigen bank dan in banken in het algemeen.

Triodos Bank onderschrijft het belang van de monitor, omdat deze gevolg geeft aan de wens van de bankensector om het vertrouwen in die sector te herstellen. Overigens doet Triodos Bank het goed in de monitor, met hogere scores dan gemiddeld op aspecten in de Vertrouwensmonitor die betrekking hebben op de eigen activiteiten.

Bekijk de scores van Triodos Bank in de Vertrouwensmonitor 2017.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

De ene bank is de andere niet

Steeds meer mensen en organisaties volgen hun hart èn hun hoofd en kiezen voor bankieren bij een duurzame bank.