Hoe voorkom ik dat een organisatie geld van mijn rekening incasseert?

Als je niet wilt dat een organisatie geld van je rekening incasseert, dan stel je een selectieve incassoblokkade in. Incasso's van deze organisatie worden dan geblokkeerd.

Je kunt dit alleen zelf doen als je inlogt met een Identifier. Maak je gebruik van Mobiel Bevestigen, bel ons dan. Wij stellen de selectieve incassoblokkade dan voor je in.

Zo werkt het:

1. Log in op Internet Bankieren
  2. Klik op Zelf regelen
  3. Klik op Rekeninginstellingen
  4. Klik op Incasso Blokkeren
  5. Klik op Blokkade Toevoegen
  6. Vul bij Type het rekeningnummer, incassant ID of machtigingskenmerk in
  7. Vul de gegevens in en klik op Toevoegen

Heeft een organisatie al geld van je rekening geïncasseerd? Dan kun je de incasso binnen 56 dagen terugboeken.

Incassoblokkade

Wil je helemaal niet dat organisaties geld van je rekening incasseren? Blokkeer dan je rekening voor alle incasso's. Let op, dit betekent dat geen enkele incasso mogelijk is.

Incassoblokkade met uitzonderingen

Het kan zijn dat je je rekening wilt blokkeren voor incasso's, maar voor enkele organisaties een uitzondering wilt maken. Stel dan een goedkeuringslijst op voor deze organisaties.