Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Wat doet Triodos Bank?

Hoe we bankieren veilig houden

Veiligheid staat voorop bij het regelen van uw bankzaken. Of u wilt Internet Bankieren, Mobiel Bankieren, geld wilt opnemen of betalen met uw betaalpas. Triodos Bank doet er alles aan om bankieren zo veilig mogelijk te maken. Zelf moet u echter ook altijd goed blijven opletten.

Wat doet Triodos Bank?

Triodos Bank neemt allerlei maatregelen tegen fraude en misbruik. Dat is niet altijd direct zichtbaar voor u. Achter de schermen monitoren we continu op verdachte transacties en handelingen. Phising websites halen we zo snel mogelijk offline. Daarnaast passen we regelmatig (preventief) onze infrastructuur aan om deze aan de laatste inzichten op gebied van veilige netwerkverbindingen te laten voldoen. Zo proberen we proactief om criminelen een stap voor te zijn.

Krachten bundelen tegen criminelen 

Veilig bankieren gaat alle banken aan. Daarom werken we met de andere banken op dit gebied nauw samen. Naast de banken zijn ook de Nederlandse Vereniging van Banken en de Betaalvereniging hierbij betrokken. Om samen met de politie en met het ministerie van Veiligheid en Justitie voor preventie te zorgen en fraudeurs en andere criminelen op te sporen en te vervolgen.

We hebben ook uw hulp nodig

We doen er zoveel mogelijk aan om onze bancaire dienstverlening zo veilig mogelijk te houden. Het risico op fraude en misbruik blijft echter bestaan. Criminelen verzinnen steeds nieuwe manieren om toe te slaan. Daarom vragen wij u alert te blijven en ga bewust om met uw bankzaken. Houd u aan de veiligheidsregels en voorkom dat u slachtoffer wordt van fraude en misbruik.

Goed om te weten

Wij willen graag duidelijk zijn over hoe wij naar u communiceren. Medewerkers van Triodos Bank zullen daarom nooit naar uw persoonlijke codes voor bankieren vragen. Ook vragen wij u nooit in te loggen via een link in een e-mail. Triodos Bank zal u niet vragen om uw Wereldpas of Identifier op te sturen, tenzij u zelf contact met ons heeft genomen. Kijk hier meer details.  

Twijfelt u of een bericht afkomstig is van Triodos Bank? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 030 693 65 11 of stuur de e-mail naar valse-email@triodos.nl.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos BankĀ helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Wees alert op fraude en misbruik

U kunt op verschillende manieren slachtoffer worden van fraude.

Bewust bankieren is veilig bankieren

Er zijn een aantal regels die de kans op fraude en misbruik verkleinen.