Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Inspiratiemiddag Private Banking

positieve-impact-duurzame-voedselketen

Inspiratie, slimme ideeën en innovatie stonden centraal tijdens het Private Banking event over ‘De impact van de duurzame voedselketen’. Meer dan 100 relaties waren op dinsdag 26 juni aanwezig in de Impact Hub om de inspiratie op te snuiven en nieuwe inzichten te verkrijgen.
Een gevarieerde mix aan bevlogen sprekers nam het publiek mee in zijn of haar visie en efforts om duurzame groei in de voedselketen te bevorderen. Moderator Joel Broekaert hield strak regie met veel humor en een frisse, kritische blik. pixel

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies

De presentaties

Lector Frederike Praasterink had een inspirerend betoog over de transitie in de landbouw- en voeding. Nam voedselsystemen onder de loep en benadrukte met rake voorbeelden de noodzaak van verandering en gaf vervolgens mooie innovatieve oplossingen die bijdragen aan de duurzame omslag in de sector.

Ondernemer Drees van de Bosch (Willem&Drees) pleitte voor transparantie en een kortere keten met slechts één schakel, die van producent naar consument. Dit vraagt om een nieuwe vorm van ketenorganisatie, afzetkanalen en verdienmodellen. Drees neemt het publiek mee in deze uitdagingen en vertelt vol enthousiasme hoe hij met zijn biologische maaltijdboxen direct van de lokale boer heel Nederland bedient.

Start-upper ThijsTea redt fruit en maakt er A-kwaliteit Icetea van. Zijn verhaal leest als een jongensboek. Twee jaar geleden gestart, letterlijk op een zolderkamer, experimenterend met de ‘leftovers’ en nu in het schap bij retailers als Marqt, Ekoplaza en HEMA.

Als laatste ging Marc Silvertand van DSM in op de laatste ontwikkelingen in duurzaam leiderschap en gaf met Clean Cow, hun investering in voedingsmiddelenfabriek in Rwanda voorbeelden hoe duurzaamheid en winstgevendheid wel degelijk hand-in-hand gaan.

De smakelijke biologische en veganistische catering van ondernemers als DopHert, Instock, Tweede Jeugd, Neleman, Liquido D’Oro en Original Beans en een enthousiast, eerlijk publiek maakte de middag af.

Voeding en landbouw op De Kleur van Geld

Thijs Afink290
"Ik schreeuw van de daken dat ik fruit wil redden" WillemDrees DKVG teaser
Hoe Willem&Drees de voedselketen grondig wil hervormen