Hoe open ik als Oekraïense vluchteling een betaalrekening bij Triodos?

Deze informatie is ook beschikbaar in het Engels / This information is also available in English.


Oekraïense vluchtelingen die 18 jaar of ouder zijn, kunnen een Basisbankrekening openen.  Een Basisbankrekening is hetzelfde als een betaalrekening, je kunt alleen geen roodstand aanvragen. Je vraagt de Basisbankrekening aan via het aanvraagformulier Basisbankrekening. We verwachten dat het medio mei mogelijk is om digitaal een Triodos Internet Betaalrekening te openen. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het openen van een basisbankrekening.

Lees meer over veilig bankieren.

Benodigde gegevens
Bij de aanvraag voor een Basisbankrekening heb je de volgende gegevens nodig:

  • Een (kopie van een) geldig Oekraïens paspoort of Nederlandse verblijfsvergunning
  • Burger Service Nummer (BSN)
  • Een (tijdelijk) Nederlands woonadres

Het opvoeren van de gegevens van een hulpverleningsinstantie is niet vereist.

Het openen van een basisbankrekening bij Triodos betekent dat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden.

Verwerkingstijd
De verwerkingstijd van de aanvraag duurt maximaal 10 werkdagen. Na het openen van de rekening sturen wij binnen 5 werkdagen de Identifier, pinpas en bijbehorende pincodes in 4 aparte zendingen naar het opgegeven adres.

Contant geld storten
Triodos Bank is een digitale bank. We hebben geen filialen, dus ook geen stortautomaat. Er is wel een alternatief om contant briefgeld op je Triodos Internet Betaalrekening te storten.

Je kunt via Mr Pay bij een GWK Travelex kantoor briefgeld storten en dit naar je Triodos Internet Betaalrekening over laten overmaken. Mr Pay is onderdeel van GWK Travelex en brengt hier kosten voor in rekening. Wat de kosten en voorwaarden voor contant geld storten zijn, kan je lezen op de website van GWK Travelex.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp