Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Strategie duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven

Geld strategisch gebruiken voor positieve verandering

100% positieve benadering

Als klanten geld toevertrouwen aan Triodos Bank voor sparen of beleggen, kiezen we voor een 100% positieve benadering. Wij gebruiken het geld uitsluitend voor het financieren van bedrijven die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor mens, maatschappij en milieu.

Strenge duurzaamheidscriteria

Met onze Private Banking activiteiten en een aantal Triodos beleggingsfondsen investeren wij in beursgenoteerde bedrijven. Alleen bedrijven die in hun branche duidelijk beter presteren dan hun concurrenten komen in aanmerking voor belegging. Bovendien moeten ze voldoen aan onze strikte minimumeisen. Om te waarborgen dat aan al onze voorwaarden wordt voldaan, hebben we een eigen onderzoeksteam dat uitsluitend duurzame bedrijven selecteert voor opname in de Beleggingsportefeuilles. De volgende beleggingsfondsen maken gebruik van deze duurzame selectie:

Nauw contact

Bedrijven worden op tal van criteria beoordeeld. Zowel tijdens als na de selectieprocedure onderhoudt het onderzoeksteam nauw contact met de bedrijven om hen te stimuleren hun bedrijfsvoering te verbeteren. Als grote beursgenoteerde bedrijven een kleine wijziging in hun werkwijze doorvoeren, kan dat grote gevolgen hebben.

Duurzame bedrijven op de beurs

Teaser 5luik pioneerfund
Met deze belegging investeert u in beursgenoteerde bedrijven die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied.