Hoe kan ik een digitaal betaalverzoek sturen?
Je verstuurt een betaalverzoek via de Tikkie app. Bepaal hoeveel je terug wilt vragen en geef aan waarvoor het is. Deel daarna de betaallink via WhatsApp, sms of e-mail.
Je verstuurt een betaalverzoek via de Tikkie app. Bepaal hoeveel je terug wilt vragen en geef aan waarvoor het is. Deel daarna de betaallink via WhatsApp, sms of e-mail.
We blokkeren een pas als iemand drie keer de verkeerde pincode heeft ingetoetst. Je kunt dan niet meer pinnen of contant geld opnemen.
Je kunt de pas via onze mobiele app of telefonisch deblokkeren.
1. Via de app
Je ziet de blokkade de volgende werkdag na 11.30 uur in de app. Volg dan deze stappen:
Vervolg
Je kunt de Wereldpas meteen weer gebruiken.
Is de Wereldpas geblokkeerd bij een betaalautomaat? Neem dan na het doorlopen van bovenstaande stappen eerst een contant bedrag op bij een geldautomaat. Hierna kun je de Wereldpas overal weer gebruiken.
2. Telefonisch
Bel ons en houd de volgende gegevens bij de hand:
Vervolg
Je kunt de Wereldpas de volgende werkdag weer gebruiken.
Triodos Bank biedt zelf geen creditcard aan. Je kan een creditcard van een bestaande creditcardaanbieder wel koppelen aan je Triodosrekening:
De creditcardorganisatie schrijft betalingen met je creditcard af van je Triodos rekening. Let op: creditcards van een andere bank kun je niet altijd koppelen.
Waarom heeft Triodos Bank geen creditcard?
Triodos Bank biedt geen creditcard aan omdat:
Bel ons om je pincode opnieuw op te vragen. Houd de volgende gegevens bij de hand:
Vervolg
Je ontvangt de pincode binnen 5 werkdagen per post. Het is niet mogelijk om een andere pincode aan te vragen.
Je betaalpas is standaard geactiveerd voor gebruik in de onderstaande landen. Je kunt je pas in deze landen gebruiken bij alle geld- en betaalautomaten met een Maestro-logo. Controleer voor je vertrekt of er een geldautomaat in de buurt van je bestemming is. Lees ook onze tips voor reizen naar het buitenland.
Ga je naar een land dat niet in onderstaande lijst staat? Activeer dan eerst je betaalpas voor gebruik in dit land.
Europese landen
Contant geld opnemen
In het buitenland neem je maximaal 5 keer per dag contant geld op bij geldautomaten met het Maestro-logo. De opnamelimiet is 500 euro per dag. Lokale geldautomaten kunnen eigen limieten hanteren. Als je geld opneemt in een vreemde valuta, dan betaal je kosten voor een geldopname in het buitenland.
Als je vreemde valuta opneemt in het buitenland geeft de automaat je de keuze With conversion of Without conversion. Kies voor Without conversion. De optie With conversion kan namelijk extra kosten met zich meebrengen.
Betalen in het buitenland
Je kunt bij elke betaalautomaat met het Maestro-logo tot maximaal 3000 euro per dag betalen. Je kunt maximaal 8 keer per dag betalen bij betaalautomaten.
Je kunt via iDeal tot maximaal 50.000 euro per dag betalen.
Je kunt je Wereldpas meteen gebruiken in landen binnen Europa. Dit kan bij alle geld- en betaalautomaten met een Maestro-logo.
Controleer voor je vertrekt of er een geldautomaat in de buurt van je bestemming is. Lees ook onze tips voor reizen naar het buitenland.
Buiten Europa
Wil je je Wereldpas buiten Europa gebruiken, activeer de pas dan eerst voor gebruik buiten Europa.
Lees welke landen onder Europa vallen voor het gebruik van de Wereldpas.
Je kunt met je Wereldpas in Nederland maximaal 1500 euro per dag opnemen.
Het is niet mogelijk om het totaalbedrag dat je kunt opnemen te verhogen. Heb je de paslimiet verlaagd, dan kun je maximaal het bedrag van je paslimiet opnemen.
Limieten in het buitenland
Voor geld opnemen buiten Nederland gelden andere limieten.
Triodos Bank staat voor duurzaam en transparant bankieren. We financieren alleen organisaties die een positieve impact hebben op mens, samenleving en milieu.
We investeren uitsluitend in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.
Vanuit onze missie staan we voor een uitstekende service. Je regelt je bankzaken op een duurzame manier bij Triodos Bank.
Je kunt bij ons terecht voor betalen, sparen, beleggen, hypotheken en zakelijke kredieten.
BIC
BIC betekent Bank Identifier Code. Met deze code komen buitenlandse betalingen bij de juiste bank terecht. De BIC van Triodos Bank is TRIONL2U.
Voor een betaling buiten Europa vul je de BIC in. Deze vraag je op bij de begunstigde aan wie je de betaling doet. In het buitenland wordt BIC vaak SWIFT genoemd. Lees meer over het doen van buitenlandse betalingen.
IBAN
IBAN betekent International Bank Account Number. Dit internationale rekeningnummer heb je nodig voor al je betalingen. Je vindt je IBAN op de Wereldpas, rekeningafschriften of via Internet Bankieren.
Als particuliere klant of eenmanszaak activeer je jouw Wereldpas voor gebruik buiten Europa via onze Mobiel Bankieren App.
Zo werkt het:
Geen app?
Maak je nog geen gebruik van onze app, download deze dan. Werkt de Mobiel Bankieren app niet op je apparaat en wil je toch je betaalpas op Wereld zetten, bel of mail ons dan.
Zakelijke klanten
Ben je een zakelijke klant met een andere rechtsvorm dan een eenmanszaak? Bel ons om je betaalpas op Wereld te zetten.
Neem contact op met de betreffende partij als je de toestemming voor inzage in je gegevens wilt intrekken. Gegevens die al gedeeld zijn, kunnen zichtbaar blijven voor de derde partij. Komt je er met de betreffende partij niet uit, trek je toestemming dan in via onze app.
Zo werkt het
Geen app?
Als je geen gebruik maakt van de app, trek je je toestemming in via Internet Bankieren. Klik na het inloggen op Overzichten > Toestemmingen aan andere partijen en doorloop de stappen.
Je betaalt maximaal 3000 euro per dag met je Wereldpas. De limiet kun je zelf wijzigen tot maximaal 10.000 euro.
Contactloos betalen
Als je contactloos betaalt, dan voer je geen pincode in bij betalingen tot 50 euro. Je betaalt tot een bedrag van 100 euro, of maximaal 25 keer achter elkaar, contactloos. Bereik je deze limiet, dan wordt er om je pincode gevraagd. Dit is om misbruik te voorkomen.
Lees meer over de Wereldpas van Triodos Bank.
Voordat je geld kunt overmaken naar het buitenland, activeer je buitenlandbetalingen. Voor particulieren en eenmanszaken gaat dit eenvoudig via onze app. Voor andere zakelijke rechtsvormen gebruik je Internet Bankieren.
Via de app:
Vervolg
2 uur na de autorisatie kun je:
Internet Bankieren:
Je maakt alleen geld over naar het buitenland als je de bevoegdheid hebt om Wereldbetalingen te doen. Vervolgens activeer je buitenlandbetalingen via Internet Bankieren:
Heb je als particulier of eenmanszaak geen beschikking over de app, dan activeer je buitenlandbetalingen ook via Internet Bankieren.
Is een kind jonger dan 16, dan kan alleen de wettelijke vertegenwoordiger toestemming geven voor inzage in de rekening. Kinderen die een Identifier voor hun rekening hebben, kunnen wel zelf betaalopdrachten aan andere bedrijven geven.