Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

08 Microfinanciering

Microfinanciering is financiële dienstverlening aan arme mensen in ontwikkelingslanden. Een financiële sector waarin de meerderheid van de mensen toegang heeft tot financiële diensten is een duurzame basis voor een evenwichtige sociaal-economische ontwikkeling

 

Landkaart van Noord Europa
X 5,9 miljoen

Totaal aantal micro-ondernemers dat wordt bereikt door de microfinancieringsinstellingen die zich eind 2009 in onze portefeuille bevinden.

X 16 jaar ervaring

Triodos Bank was in 1994 een van de eerste banken die kapitaal verschafte voor microfinanciering.

X 81 microfinancieringsinstellingen

Triodos Investment Management beheert 4 fondsen die geldmiddelen verstrekken aan ongeveer 80 microfinancieringsinstellingen.

X 40 landen

We ondersteunen microfinanciering in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa.

X Actieve aandeelhouder

Via onze fondsen zijn we een actieve aandeelhouder in 19 microfinancieringsinstellingen. Zo kunnen wij onze kennis en bancaire deskundigheid delen.

X € 227 miljoen

Het totaal belegd vermogen in onze 4 microfinancieringsfondsen op 31 december 2009.

X 63% vrouwen

Het percentage vrouwelijke cliënten dat wordt bereikt door de microfinancieringsinstellingen in onze portefeuille.

Onze deskundige: Marilou van Golstein Brouwers

“De belangen van de microfinancieringsklanten staan altijd voorop. Alleen op die manier is een duurzame en gezonde ontwikkeling van de sector mogelijk.”

Marilou van Golstein Brouwers is algemeen directeur van Triodos Investment Management BV, en een autoriteit op het vlak van microfinanciering. Ze werkt sinds 1990 bij Triodos Bank.

Meer over Marilou van Golstein Brouwers

Netwerken en Partners

Global Impact Investing Network

Global Impact Investing Network

Triodos Investment Management is een van de oprichters van het Global Impact Investing Network , een non-profitorganisatie die ernaar streeft de effectiviteit van ethische beleggingen te verhogen en winst te maken om maatschappelijke en milieuproblemen op te lossen.
Meer Netwerken en Partners

 

Triodos Fair Share Fund

Steun met uw belegging ondernemers in ontwikkelingslanden wereldwijd. Gemiddeld 3,2% rendement per jaar over de laatste 5 jaar (per 31-08-2018). Risico: Vrij klein

Triodos in actie

Een waardevolle manier waarop we onze kennis delen is door een actieve bestuursrol te vervullen in de microfinancieringsinstellingen waarin we investeren. Bij elke instelling neemt een vooraanstaand lid van ons team zitting als directeur of adjunct-directeur in de raad van bestuur, waardoor de microfinancieringsinstelling de brede deskundigheid van Triodos Bank op het gebied van microfinanciering en duurzaam bankieren kan benutten.