Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

01 Duurzaam bankieren

Triodos Bank is al meer dan 30 jaar toonaangevend en deskundig in duurzaam bankieren.

Duurzaam bankieren kan plaatsvinden dankzij de steun van toekomstbewuste spaarders en beleggers

Landkaart van Noord Europa
X Transparant succes

Open en eerlijk zijn over wat we doen met het geld van onze klanten leidt tot wederzijds vertrouwen, en dat is goed voor ons bedrijf.

X Bewust beleggen

Bij ons weten beleggers precies waar hun winst vandaan komt, zodat ze persoonlijke verantwoordelijkheid kunnen nemen.

X Bewust geen beursnotering

Het feit dat onze bank niet aan de beurs is genoteerd betekent dat we de belangen van de aandeelhouders geen hogere prioriteit hoeven te geven dan die van onze andere

X Goede relaties zijn essentieel

Wij zijn van mening dat de sleutel tot een succesvolle belegging op de lange termijn ligt bij het leren kennen van de personen en bedrijven waar we in investeren.

X Stevig fundament

Een nette winst, een sterke kapitaalbasis en stabiele financiering zijn de stevige fundamenten waarop Triodos Bank is gebouwd.

X 20% groei

De aan Triodos Bank toevertrouwde fondsen groeiden in 2015 met 20%. Het vermogen aan Triodos Bank, Triodos Beleggingsfondsen en Triodos Private Banking groeit tot 9,6 miljard euro.

X Groei klanten met 18%

In 2013 verwelkomde Triodos Bank meer dan 80.000 nieuwe klanten in en groeide het klantenbestand tot een totaal van 517.000.

X 8% groei in duurzame kredietverlening

De kredietverlening aan uitsluitend duurzame organisaties stijgt in 2013 tot 3,5 miljard euro.

Onze deskundige: Peter Blom:

“Winst is geen doel op zich”

 

Na zijn studie economie werkte Peter Blom enige tijd voor een van de eerste biologisch-vegetarische eetcafé's in Nederland. In 1980, het jaar waarin de bank werd opgericht, trad hij in dienst bij Triodos Bank. In 1989 werd hij benoemd tot algemeen directeur en in 1997 tot directievoorzitter, een functie die hij nog steeds bekleedt. Hij is voorzitter...

Meer over Peter Blom

Netwerken en Partners

Global Alliance for Banking on Values

Global Alliance For Banking on Values

Triodos Bank is mede-oprichter van de Global Alliance for Banking on Values, een onafhankelijk netwerk van banken dat duurzame ontwikkeling financiert ten bate van personen die bij gewone banken geen lening krijgen, gemeenschappen en het milieu.
Meer Netwerken en Partners

 

Certificaten van aandelen Triodos Bank

Investeer in Triodos Bank zelf. Gemiddeld 4,3% rendement per jaar over de laatste 5 jaar (per 31-08-2018). Risico: Zie kosten & risico's

Financiering voor duurzame ondernemers         

Financiering voor ondernemers in de profit en non-profitsector binnen het Midden- en Kleinbedrijf.

Triodos in actie

Ons salarissysteem is gebaseerd op de overtuiging dat het succes - en de inkomsten - van de bank afhankelijk zijn van de gezamenlijke inspanningen van iedereen die hier werkt. Uitzonderlijke prestaties van individuele medewerkers belonen we soms wel extra, maar dat is altijd beperkt tot een maximum van twee maandsalarissen.