Hoe berekent Triodos Bank hoeveel mijn beleggingen bijdragen aan hernieuwbare energie?

Beleggers bij Triodos Bank kunnen nu in de Mobiele App direct zien welke impact elke geïnvesteerde euro heeft in een van de beleggingsfondsen. Zo kun je zien hoeveel jouw beleggingen bijdragen aan hernieuwbare energie.

Zo werkt de berekening

  1. De hoeveelheid opgewekte hernieuwbare energie van een energieproducent in het fonds vermenigvuldigen we met het percentage van het totale kapitaal dat het fonds aan die producent verschaft.
    • Bijvoorbeeld: heeft het fonds 1% van het totale kapitaal verschaft van een bedrijf dat jaarlijks 100 KwH hernieuwbare energie produceert, dan is 1 KwH voor rekening van het fonds. 
  2. De cijfers van elke afzonderlijke energieproducent in dat fonds tellen we op tot de energieproductie van het hele fonds.
  3. Vervolgens delen we de energieproductie van het hele fonds door het aantal aandelen in het fonds, zodat we weten hoeveel hernieuwbare energie per aandeel geproduceerd wordt.
  4. Tot slot vermenigvuldigen we deze hoeveelheid met het aantal aandelen dat je bezit. Dat is hoeveel hernieuwbare energie wordt opgewekt door je beleggingen.

Lees hier meer over andere gebieden waarop Triodos de impact van jouw beleggingen.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp