De Terp
De Terp heeft een bijna gesloten kringloop van grondstoffen, voer en mest, plus een mooie, evenwichtige verdeling tussen akkerland, grasland, pompoenland, bos en vee.

Biologische boerderij De Terp mag met recht een pompoenen- en koeienwalhalla genoemd worden. Het is een gemengd biologisch landbouwbedrijf, actief in de akkerbouw met het telen van pompoenen en met veehouderij.

Hoe de Terp het verschil maakt in drie stappen

1. Zoek energie daar waar je het niet verwacht
Geteelde pompoenen moeten een tijdje indrogen. Omdat het levende vruchten zijn, geven ze warmte af. Die energie wordt gebruikt. Pompoenen die niet verkocht kunnen worden, leveren wel energie op. Deze gaan bij De Terp in een biovergister.

2. Houd de grond gezond
Biologische boeren zoals Robbers zijn nog meer afhankelijk van de natuur dan gangbare boeren. Dus geen chemische middelen, geen kunstmest en niet elk jaar oogsten!

3. Wees lief voor de koeien
In de zomermaanden mogen de koeien van De Terp naar buiten, in de winter scharrelen ze rond door het stro in een stal. Kalfjes worden een half jaar lang gezoogd door hun moeder, die mais, gras, klaver en graan van het eigen land te eten krijgt.

Jeroen Robbers van de Terp vertelt over zijn droom. Bekijk de video en stem.

Wilt u deze video zien?

Wilt u deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring Meer info >