Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Hoe we beleggen

Strenge selectie garandeert duurzaam succes

Hoe kunnen we garanderen dat het geld van onze klanten uitsluitend wordt geïnvesteerd in bedrijven die het best presteren op het gebied van duurzaamheid? Door niets aan het toeval over te laten.

Onderzoek en advies

Triodos Bank heeft een eigen afdeling die duurzaamheidsonderzoek doet: Triodos Research. Deze afdeling is verantwoordelijk voor een up to date inzicht over duurzaamheidskwesties en ontwikkelingen in wet- en regelgeving om ervoor te zorgen dat het duurzaamheidsonderzoek is gebaseerd om de meest relevante en betrouwbare informatie die er beschikbaar is.

Bovendien hebben we, om ons een breder perspectief te geven op de vaak zeer complexe vraagstukken, regelmatig contact met een aantal vooraanstaande internationale deskundigen, die verschillende belangengroepen en stakeholders vertegenwoordigen.

Duurzaamheidsonderzoek

Voor het opnemen van beursgenoteerde bedrijven in haar beleggingsportefeuille hanteert Triodos Bank een selectieprocedure die uit 3 stappen bestaat.

1. Duurzame activiteiten

We selecteren voor het Triodos beleggingsuniversum bedrijven die meer dan 50% van de omzet halen uit producten of diensten die positief bijdragen aan de thema’s schone aarde, gezond leven of klimaatbescherming.

2. Vergelijkend

Ondernemingen die geen specifiek duurzame producten of diensten leveren, onderzoeken we op de duurzaamheidsthema’s milieu, samenleving en corporate governance. De beste 50% van de ondernemingen binnen een sector komt in aanmerking voor belegging.

3. Minimumeisen

Alle geselecteerde ondernemingen moeten voldoen aan strikte minimumeisen, zoals:

  • Geen betrokkenheid bij kernenergie
  • Geen gebruik maken van kinderarbeid
  • Geen milieudelicten

In de praktijk betekent dit dat ongeveer 25% van de onderzochte bedrijven in het duurzame beleggingsuniversum worden opgenomen en voor belegging in aanmerking komen.

Het financieel-technisch beheer is in handen van Delta Lloyd Asset Management NV. Zij beleggen binnen het Triodos beleggingsuniversum in bedrijven die naar verwachting het hoogste financiële rendement opleveren.

Downloads

Duurzame bedrijven op de beurs

Teaser 5luik pioneerfund
Met deze belegging investeert u in beursgenoteerde bedrijven die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied.