Waarom kan ik niet Mobiel Bankieren met mijn jailbroken of rooted apparaat?

Het is niet mogelijk om de Mobiel Bankieren app te openen op apparaten waarvan de beveiligingsmaatregelen van de fabrikant worden omzeild. Bij Apple apparaten heet dit jailbreaken en bij Android apparaten heet dit rooten. Op deze apparaten is het mogelijk apps te installeren die niet via de Apple App Store of Google Play Store verkrijgbaar zijn. Hiermee is het toestel minder goed beschermd door de veiligheidsmaatregelen die Apple en Google hebben ingebouwd. Ook is het hiermee vatbaarder voor malware en virussen.

Je kunt je apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen om dit op te lossen. Na het opnieuw registreren van de Triodos Mobiel Bankieren app kun je direct bij je rekeningen. Het is ook mogelijk om de app op een ander apparaat te installeren.