Hoe open ik als nieuwe klant een kinderrekening bij Triodos Bank?

Welkom, wat leuk dat je een kinderrekening bij ons wilt openen. We helpen je graag op weg. Je start je aanvraag op de website, je rekening vraag je vervolgens aan via de Mobiel Bankieren app.

Voordat je start

• Houd de volgende gegevens bij de hand:
    • Je eigen paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning
      • Je kunt geen rijbewijs gebruiken
    • Het Burger Service Nummer van je kind
    • Het nummer van de tegenrekening als je een spaar- of beleggersrekening opent
  • Bekijk de videozo werkt identificeren in de app en lees de tips

Zo werkt het:

1. Je start je aanvraag voor een rekening op de website
  2. Vul je eigen naam en e-mailadres is
  3. Je ontvangt een bevestigingscode op je e-mailadres
  4. Download de Triodos Bankieren NL app in Google Play of de App store
  5. Open de app en vul de bevestigingscode in
  6. Volg de stappen in de app om de rekening aan te vragen
    • Om jezelf te identificeren maak je een opname van je eigen identiteitsbewijs en gezicht
    • Heb je een identiteitskaart of verblijfsvergunning, dan maak je een opname van de voor- en achterkant
  7. Kies tijdens de stappen een 5-cijferige inlogcode waarmee je voortaan inlogt. Sluit de app niet af voordat je de inlogcode hebt aangemaakt
  8. Wil je dat je kind de rekening zelf kan inzien en zelf geld kan overmaken? Registreer dan ook de app op het toestel van je kind nadat de rekening is geopend
    • Dit kan alleen voor de Triodos Jongeren Rekening en Internet Spaarrekening

Vervolg

• Je ontvangt een e-mail zodra je rekeningaanvraag is goedgekeurd
  • Het nieuwe rekeningnummer van je kind zie je in de app
  • Je logt met je inlogcode in op de app
  • Wil je inloggen op Internet Bankieren, dan gebruik je de QR-scanner van de app
  • Heb je een Triodos Jongerenrekening aangevraagd, dan ontvangt je kind binnen 5 werkdagen een betaalpas
    • Je kind ontvangt de pincode in een aparte zending