Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Nabestaanden

Later regelen: wat u kunt doen met de rekening

Na het overlijden van een rekeninghouder moet u beslissen over de bankzaken van de overledene. Hieronder beschrijven we wat u met de rekeningen kunt doen en hoe lang de afhandeling doorgaans duurt.

Wat kunt u doen met de rekening(en) van de overledene?

Bij het afhandelen van de bankzaken kunt u kiezen uit:

  1. En/of rekening blijven gebruiken
    Heeft u een en/of rekening en is uw partner overleden? Dan kunnen wij de rekening aanpassen naar een rekening op één naam. Zo kunt u deze op uw eigen naam aanhouden en gebruiken.
  2. De rekening van de overledene tijdelijk beheren
    Had de overledene een rekening op eigen naam en wilt u hier tijdelijk gebruik van blijven maken om lopende bankzaken af te handelen? Dan kunnen wij u via Internet Bankieren toegang geven tot deze rekening.
  3. Rekening opheffen
    Had de overledene een rekening op eigen naam en wilt u deze sluiten? Dan kunnen wij de rekening voor u opheffen, wanneer wij het nummer van een tegenrekening hebben waarop wij het saldo kunnen storten.

U ontvangt een overzicht van alle bankzaken

Zodra we weten wie de gemachtigde is die alle bankzaken mag afhandelen, brengen we alle rekeningen en eventuele beleggingen in kaart. Een overzicht hiervan sturen we aan de gemachtigde. Dit overzicht kan gebruikt worden voor de aangifte van de erfbelasting.

Hoe lang duurt de afhandeling?

Had de overledene alleen een betaal- of spaarrekening? Dan kunnen we de bankzaken meestal binnen één week afhandelen. Als de overledene ook beleggingen had, dan kan de afhandeling iets langer duren, afhankelijk van de fondsen waarin werd belegd.

Had de overledene beleggingen?

Wanneer de overledene beleggingen bij Triodos Bank had, dan controleren wij ook of de overledene gebruik maakte van Triodos Maand Beleggen. In dat geval zetten wij de maandelijkse inleg in de beleggingsfondsen of in Certificaten van aandelen Triodos Bank stop. Dit geldt niet voor een en/of-rekening.

Wilt u de beleggingen overzetten naar een andere Triodos beleggingsrekening? Dit kunnen we kosteloos voor u regelen.

Wilt u de beleggingsrekening opheffen? Dan brengen we u kosten in rekening voor de verkoop van de stukken. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de fondsen waarin werd belegt.

Had de overledene een hypotheek of een Triodos Internet Zaken Rekening?

Neem dan contact op met de mensen van Triodos Bank door te bellen naar 030 693 65 11, of door een e-mail te sturen naar nalatenschappen@triodos.nl. De mensen van Triodos Bank helpen u graag op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

Meer informatie of vragen?

Nabestaanden

Direct regelen

Als een naaste komt te overlijden, is het het beste als u dit zo snel mogelijk bij ons meldt.

Benodigde documenten

Hier vindt u welke documenten we nodig hebben om alle zaken af te handelen.