Aandachtspunten als u uw hypotheek oversluit

Als u uw hypotheek oversluit, dan gelden er andere aandachtspunten dan bij een nieuwe hypotheek. U kunt te maken krijgen met bijvoorbeeld boeterente, overige kosten of het meenemen van uw aflossingsvrije hypotheek. Uw adviseur van Triodos Bank geeft u een advies op maat. Samen kijkt u naar uw beste mogelijkheden. Maar ook naar de zaken die voor u gelden vanuit de (belasting)wet.

Mogelijke boeterente bij oversluiten

Gaat u uw hypotheek oversluiten? Dan beëindigt u uw hypotheekovereenkomst met uw huidige hypotheekverstrekker eerder dan afgesproken. Het kan zijn dat u hiervoor een boeterente betaalt. Deze boete kunt u meestal aftrekken van de belasting.

Overige kosten

Naast advies- en afhandelingskosten van Triodos Bank, moet u rekening houden met kosten voor de notaris en voor de taxatie. En mogelijk met kosten voor het eerder beëindigen van een spaar- of beleggingsverzekering die aan uw hypotheek is gekoppeld. De advies-, notaris- en/of taxatiekosten zijn meestal aftrekbaar van de belasting als financieringskosten.

Aflossingsvrij lenen

Vanaf 1 januari 2013 is hypotheekrente alleen aftrekbaar bij volledige aflossing van een hypotheek. Heeft u voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan kunt u mogelijk ook bij Triodos Bank uw aflossingsvrije hypotheek voortzetten. Wij verstrekken maximaal 50% van de waarde van uw woning als aflossingsvrije hypotheek. Kijk samen met onze adviseur naar uw wensen en mogelijkheden.

Maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek

Vanaf 2001 geldt dat hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekbaar is. Gaat u uw hypotheek oversluiten? Dan is het belangrijk om na te gaan hoeveel jaren u uw hypotheekrente nog mag aftrekken. Onze adviseur brengt dit voor u in kaart.

 Bereken uw hypotheek 

Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten

Wilt u meer weten over Triodos hypotheken of een afspraak maken?

Team hypotheken 2017
Neem contact op met het hypotheken team op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur:

Duurzaam verbouwen op dekleurvangeld.nl

Van het gas af: simpeler wordt het niet, schoner wel

Lees meer ›

Niet verduurzamen van woning vormt pas écht financieel risico

Lees meer ›

Van gas af in 3 stappen

Lees meer ›