* Gemiddeld rendement per jaar over de afgelopen 5 jaar per 30-11-2017. Resultaten uit het verleden bieden geen betrouwbare indicator voor de toekomst.
** Bekijk de actievoorwaarden

Actueel

Terugblik derde kwartaal 2017

Triodos Renewables Europe Fund behaalde over het derde kwartaal van 2017 een rendement van 0,3% (Z-cap). Het fondsvermogen bleef nagenoeg gelijk ten opzichte van het voorgaande kwartaal, op EUR 74,5 miljoen.

Elektriciteitsprijzen blijven een belangrijke factor in de koersontwikkeling van het fonds, in september drukten deze de koers met 1,5%. Langetermijnprognoses voor de elektriciteitsprijs voor grootverbruikers daalden door neerwaartse bijstelling van prijsprognoses voor gas en CO2.
De verwachting is dat de groei van duurzame energie in de totale energieopwekking een grotere impact gaat hebben op elektriciteitsprijzen. De herwaardering van activa leidde tot een koersstijging van 0,8%. 

Beleggingen

Het fonds heeft afgelopen kwartaal een omvangrijk zonne-energieproject in Groot-Brittannië gefinancierd, de tweede Britse investering van het fonds. De achtergestelde lening maakt onderdeel uit van een herfinancieringsproject met Triodos Bank UK.
Het project is een 15,1 MWp op de grond gemonteerde PV-installatie in Wiltshire, Engeland, en beslaat een oppervlakte van 29,2 hectare. Het project is operationeel sinds augustus 2015 en bestaat uit ruim 52.000 zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit staat gelijk aan de elektriciteitsbehoefte van 3.600 Britse huishoudens, dit zal direct geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Het zonne-energieproject realiseert een reductie van 5,580 ton CO2-uitstoot en draagt daarmee significant bij aan de doelstellingen van het fonds om de uitstoot van CO2 terug te brengen. Deze investering creëert een stevig platform voor toekomstige samenwerking tussen het fonds en de aandeelhouder van het project, een internationale ontwikkelaar van duurzame energieprojecten.

Vooruitzichten

Naast voortzetting van de haalbaarheidsstudies voor vervanging van oudere turbines door efficiëntere modellen ofwel ‘repowering’ in Nederland en Duitsland, onderzoekt het fondsteam nieuwe investeringsmogelijkheden in onder meer Duitsland en Ierland. Met nieuwe investeringen wil het fonds de liquiditeitspositie terugbrengen naar een niveau dat passend is voor korte- en middellange-termijn betalingsverplichtingen evenals wekelijkse transacties in het fonds.

* Rendement berekend op basis van intrinsieke waarde. Resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor de toekomst. 

Bekijk het interactieve online jaarverslag 2016 van Triodos Renewables Europe Fund, met interessante projecten uit de portefeuille.

28 augustus 2017: Triodos Renewables Europe Fund breidt portefeuille uit met zonne-energieproject in UK

Triodos Renewables Europe Fund heeft een groot zonne-energieproject in Groot-Brittannië gefinancierd. De achtergestelde lening maakt onderdeel uit van een herfinancieringsproject samen met Triodos Bank UK. Dit is de tweede investering in Groot-Brittannië voor Triodos Renewables Europe Fund.

Het project is een 15,1 MWp op de grond gemonteerde PV-installatie in Wiltshire, Engeland, en beslaat een oppervlakte van 29,2 hectare. Het project is operationeel sinds augustus 2015 en bestaat uit meer dan 52.000 zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit zal direct geleverd worden aan het elektriciteitsnet en staat gelijk aan de elektriciteitsbehoefte van 3.600 Britse huishoudens. Het zonne-energieproject realiseert een reductie van 5,580 ton CO2-uitstoot en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Triodos Renewables Europe Fund om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

Met deze investering in Groot-Brittannië, voegt het fonds een omvangrijke Solar PV-grondproject toe aan de investeringsportefeuille. Het creëert daarnaast een stevig platform voor toekomstige samenwerking tussen het fonds en de aandeelhouder van het project, een internationale ontwikkelaar van duurzame energieprojecten.     

27 maart 2017 - Prospectuswijziging 

De directie van Triodos SICAV II heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het prospectus van Triodos SICAV II. Meer details staan in de Engelstalige kennisgeving . Als onderdeel van de wijzigingsprocedure van het prospectus, kunnen aandelen van Triodos Renewables Europe Fund kosteloos verkocht worden gedurende de termijn voor voorafgaande kennisgeving (een maand) tot 27 april 2017. Eventuele verkoopkosten die uw distributeur in rekening brengt, wijzigen hierdoor niet.

15 december 2016: Triodos Renewables Europe Fund en SolarAccess realiseren grootste zon-op-daken project op brouwerij

In het tweede kwartaal heeft het fonds samen met langjarige partner SolarAccess een investering gedaan in een groot zon-op-daken project voor bierbrouwer Heineken. Het fonds en SolarAccess hebben in het verleden meerdere keren samen zonne-energieprojecten gerealiseerd. Het project, dat eerder deze week in gebruik werd genomen, betreft de installatie van zonnepanelen op daken van een multinational met productiefaciliteiten in Italië. De gegenereerde elektriciteit zal rechtstreeks door de onderneming worden gebruikt. Met deze investering in Italië heeft Triodos Renewables Europe Fund de geografische spreiding verder vergroot.

Dit project voegt 2.3MWp capaciteit toe aan de Heineken brouwerij in Massafra. Met de installatie van 8.800 additionele zonnepanelen komt de totale geïnstalleerde capaciteit op 3.3MWp, waarmee dit het grootste zon-op-daken project op een brouwerij ter wereld is. Door de ligging in het zuiden van Italië is de productie van zonne-energie relatief hoog. De opgewekte elektriciteit, die voldoende is om 1.850 Italiaanse huishoudens van stroom te voorzien, zal gebruikt worden door de brouwerij. Het zonne-energieproject draagt bij aan een vermindering van CO₂-uitstoot met 1.722 ton en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Heineken om de CO₂-uitstoot in de gehele productieketen terug te dringen.

Vorig jaar investeerden beide partijen al in de installatie van 12.000 zonnepanelen op de daken van de Nederlandse distributiecentra van Heineken.

 Ik wil beleggen in dit fonds  

Binnen 5 minuten klaar voor uw eerste order

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag
van 08.00 tot 18.00 uur.

Online Jaarverslag 2016 Triodos Renewables Europe Fund

   tref-test   

E-zine Triodos Research

Triodos Research geeft elk kwartaal een e-zine (engelstalig) uit. Hierin kunt u lezen over o.a. de dialoog met beursgenoteerde bedrijven en resultaten van sectorstudies. 

 

Bekijk de laatste uitgave van Triodos Research e-zine .

 

Wilt u deze e-zine elk kwartaal ontvangen? Schrijf u dan in.