* Gemiddeld rendement per jaar over de afgelopen 5 jaar per 30-09-2017 . Resultaten uit het verleden bieden geen betrouwbare indicator voor de toekomst.

Actueel

Triodos Renewables Europe Fund breidt portefeuille uit met zonne-energieproject in UK

Triodos Renewables Europe Fund heeft een groot zonne-energieproject in Groot-Brittannië gefinancierd. De achtergestelde lening maakt onderdeel uit van een herfinancieringsproject samen met Triodos Bank UK. Dit is de tweede investering in Groot-Brittannië voor Triodos Renewables Europe Fund.

Het project is een 15,1 MWp op de grond gemonteerde PV-installatie in Wiltshire, Engeland, en beslaat een oppervlakte van 29,2 hectare. Het project is operationeel sinds augustus 2015 en bestaat uit meer dan 52.000 zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit zal direct geleverd worden aan het elektriciteitsnet en staat gelijk aan de elektriciteitsbehoefte van 3.600 Britse huishoudens. Het zonne-energieproject realiseert een reductie van 5,580 ton CO2-uitstoot en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Triodos Renewables Europe Fund om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

Met deze investering in Groot-Brittannië, voegt het fonds een omvangrijke Solar PV-grondproject toe aan de investeringsportefeuille. Het creëert daarnaast een stevig platform voor toekomstige samenwerking tussen het fonds en de aandeelhouder van het project, een internationale ontwikkelaar van duurzame energieprojecten.

Terugblik tweede kwartaal 2017

Triodos Renewables Europe Fund heeft over het tweede kwartaal van 2017 een rendement van -0,9% (Z-cap) behaald. Het fondsvermogen bleef gelijk ten opzichte van het voorgaande kwartaal, op EUR 74,3 miljoen.

De tweede driemaandelijkse bijstelling van het elektriciteitsprijsscenario van 2017 had een negatief effect van 1,5% op de aandelenkoers. Dit is op 29 juni 2017 verwerkt in de koers. De kortetermijnprognose voor de stroomprijs bleef nagenoeg onveranderd. De langetermijnprognoses voor de elektriciteitsprijs voor grootverbruikers daalden door een neerwaartse bijstelling van de prijsprognoses voor gas en CO2. De verwachting is dat de groei van duurzame energie in de totale energieopwekking een grotere impact gaat hebben op elektriciteitsprijzen.

Beleggingen

Er zijn in het tweede kwartaal geen nieuwe investeringen gedaan. Naast voortzetting van de haalbaarheidsstudies voor de ‘repowering’ trajecten (vervanging van oudere turbines door efficiëntere modellen) in Nederland en Duitsland heeft het fonds een aantal investeringen onder evaluatie.

Vooruitzichten

Het fondsteam onderzoekt nieuwe investeringsmogelijkheden in diverse Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Belangrijke criteria bij het doen van investeringen zijn de aanwezigheid van mogelijkheden voor het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden voor de lange termijn, naast geografische en technologische diversificatie en technologische vernieuwing. De liquiditeitspositie van het fonds is dusdanig sterk dat het mogelijk is om in de tweede helft van dit jaar meerdere nieuwe investeringen te doen.

* Rendement berekend op basis van intrinsieke waarde. Resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor de toekomst. 

Bekijk het interactieve online jaarverslag 2016 van Triodos Renewables Europe Fund, met interessante projecten uit de portefeuille.    

27 maart 2017 - Prospectuswijziging 

De directie van Triodos SICAV II heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het prospectus van Triodos SICAV II. Meer details staan in de Engelstalige kennisgeving . Als onderdeel van de wijzigingsprocedure van het prospectus, kunnen aandelen van Triodos Renewables Europe Fund kosteloos verkocht worden gedurende de termijn voor voorafgaande kennisgeving (een maand) tot 27 april 2017. Eventuele verkoopkosten die uw distributeur in rekening brengt, wijzigen hierdoor niet.

15 december 2016: Triodos Renewables Europe Fund en SolarAccess realiseren grootste zon-op-daken project op brouwerij

In het tweede kwartaal heeft het fonds samen met langjarige partner SolarAccess een investering gedaan in een groot zon-op-daken project voor bierbrouwer Heineken. Het fonds en SolarAccess hebben in het verleden meerdere keren samen zonne-energieprojecten gerealiseerd. Het project, dat eerder deze week in gebruik werd genomen, betreft de installatie van zonnepanelen op daken van een multinational met productiefaciliteiten in Italië. De gegenereerde elektriciteit zal rechtstreeks door de onderneming worden gebruikt. Met deze investering in Italië heeft Triodos Renewables Europe Fund de geografische spreiding verder vergroot.

Dit project voegt 2.3MWp capaciteit toe aan de Heineken brouwerij in Massafra. Met de installatie van 8.800 additionele zonnepanelen komt de totale geïnstalleerde capaciteit op 3.3MWp, waarmee dit het grootste zon-op-daken project op een brouwerij ter wereld is. Door de ligging in het zuiden van Italië is de productie van zonne-energie relatief hoog. De opgewekte elektriciteit, die voldoende is om 1.850 Italiaanse huishoudens van stroom te voorzien, zal gebruikt worden door de brouwerij. Het zonne-energieproject draagt bij aan een vermindering van CO₂-uitstoot met 1.722 ton en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Heineken om de CO₂-uitstoot in de gehele productieketen terug te dringen.

Vorig jaar investeerden beide partijen al in de installatie van 12.000 zonnepanelen op de daken van de Nederlandse distributiecentra van Heineken.

25 november 2016 - Fonds vergroot aandeel in windparken

Triodos Renewables Europe Fund heeft haar aandeel in de windparken Neeltje Jans en Zeeland I vergroot. Het fonds heeft een deel van de aandelen van DELTA gekocht. DELTA is een van de oprichters van de joint venture die eigenaar is van beide windparken. Het resterende deel van de DELTA aandelen is overgenomen door mede-aandeelhouder E-connection. DELTA is nu niet langer partner in de joint venture.
De investering in beide windparken past in de strategie van het fonds om uit te breiden in bestaande projecten en bestaande partnerschappen verder uit te bouwen. 

 Ik wil beleggen in dit fonds  

Binnen 5 minuten klaar voor uw eerste order

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag
van 08.00 tot 18.00 uur.

Online Jaarverslag 2016 Triodos Renewables Europe Fund

   tref-test   

E-zine Triodos Research

Triodos Research geeft elk kwartaal een e-zine (engelstalig) uit. Hierin kunt u lezen over o.a. de dialoog met beursgenoteerde bedrijven en resultaten van sectorstudies. 

 

Bekijk de laatste uitgave van Triodos Research e-zine .

 

Wilt u deze e-zine elk kwartaal ontvangen? Schrijf u dan in.