* Gemiddeld rendement per jaar over de afgelopen 5 jaar per 31-03-2017 . Resultaten uit het verleden bieden geen betrouwbare indicator voor de toekomst.

Actueel

27 maart 2017 - Prospectuswijziging 

De directie van Triodos SICAV II heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het prospectus van Triodos SICAV II. Meer details staan in de Engelstalige kennisgeving . Als onderdeel van de wijzigingsprocedure van het prospectus, kunnen aandelen van Triodos Renewables Europe Fund kosteloos verkocht worden gedurende de termijn voor voorafgaande kennisgeving (een maand) tot 27 april 2017. Eventuele verkoopkosten die uw distributeur in rekening brengt, wijzigen hierdoor niet.

Terugblik vierde kwartaal 2016

Triodos Renewables Europe Fund behaalde over het vierde kwartaal van 2016 een rendement van 2,5%* (Z-cap), waarmee het rendement voor het hele jaar uitkomt op 1,5%. Het fondsvermogen van Triodos Renewables Europe Fund steeg dit kwartaal van EUR 70,6 miljoen naar EUR 72,7 miljoen.

De vierde driemaandelijkse bijstelling van het elektriciteitsprijsscenario voor 2016 was neerwaarts, wat vooral effect had op de waardering van de windportefeuille in Nederland en Duitsland en daarmee op de fondskoers. Omdat de subsidieperiode voor een aantal Nederlandse windparken en een windpark in Duitsland is afgelopen, bestaat de kasstroom volledig uit de verkoop van de opgewekte stroom tegen marktprijzen. Nieuwe onderhoudscontracten voor verschillende windprojecten in Nederland en Duitsland zijn echter tegen beter dan verwachte voorwaarden getekend, wat positief werkte op het rendement. Door goede inkomsten uit investeringen en nieuwe investeerders in het fonds heeft het fonds een sterke cashpositie en is het met een versterkt team goed gepositioneerd voor nieuwe investeringen.

Beleggingen

Eind november 2016 breidde het fonds haar aandeel in twee bestaande windparken in Nederland uit, te weten Neeltje Jans en Zeeland I. Ook werd een 2.3MWp zonneproject voor bierbrouwerij Heineken in Italië opgeleverd waar eerder dit jaar in is geïnvesteerd met langjarige partner SolarAccess. Het project is in november in gebruik genomen. Meer informatie over dit project vindt u hieronder.

Vooruitzichten

Het fondsteam werkt verschillende nieuwe investeringsmogelijkheden uit. Het fonds blijft zich richten op de verdere uitbouw van de portefeuille in landen met stabiele regelgeving op het gebied van hernieuwbare energie. De focus ligt daarbij op vernieuwing en vergroting van bestaande samenwerkingsprojecten, maar er wordt ook gekeken naar verdere geografische en technologische diversificatie.  

* Rendement berekend op basis van intrinsieke waarde. Resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor de toekomst. 

Bekijk het interactieve online jaarverslag 2015 van Triodos Renewables Europe Fund, met interessante projecten uit de portefeuille.    

15 december 2016: Triodos Renewables Europe Fund en SolarAccess realiseren grootste zon-op-daken project op brouwerij

In het tweede kwartaal heeft het fonds samen met langjarige partner SolarAccess een investering gedaan in een groot zon-op-daken project voor bierbrouwer Heineken. Het fonds en SolarAccess hebben in het verleden meerdere keren samen zonne-energieprojecten gerealiseerd. Het project, dat eerder deze week in gebruik werd genomen, betreft de installatie van zonnepanelen op daken van een multinational met productiefaciliteiten in Italië. De gegenereerde elektriciteit zal rechtstreeks door de onderneming worden gebruikt. Met deze investering in Italië heeft Triodos Renewables Europe Fund de geografische spreiding verder vergroot.

Dit project voegt 2.3MWp capaciteit toe aan de Heineken brouwerij in Massafra. Met de installatie van 8.800 additionele zonnepanelen komt de totale geïnstalleerde capaciteit op 3.3MWp, waarmee dit het grootste zon-op-daken project op een brouwerij ter wereld is. Door de ligging in het zuiden van Italië is de productie van zonne-energie relatief hoog. De opgewekte elektriciteit, die voldoende is om 1.850 Italiaanse huishoudens van stroom te voorzien, zal gebruikt worden door de brouwerij. Het zonne-energieproject draagt bij aan een vermindering van CO₂-uitstoot met 1.722 ton en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Heineken om de CO₂-uitstoot in de gehele productieketen terug te dringen.

Vorig jaar investeerden beide partijen al in de installatie van 12.000 zonnepanelen op de daken van de Nederlandse distributiecentra van Heineken.

25 november 2016 - Fonds vergroot aandeel in windparken

Triodos Renewables Europe Fund heeft haar aandeel in de windparken Neeltje Jans en Zeeland I vergroot. Het fonds heeft een deel van de aandelen van DELTA gekocht. DELTA is een van de oprichters van de joint venture die eigenaar is van beide windparken. Het resterende deel van de DELTA aandelen is overgenomen door mede-aandeelhouder E-connection. DELTA is nu niet langer partner in de joint venture.
De investering in beide windparken past in de strategie van het fonds om uit te breiden in bestaande projecten en bestaande partnerschappen verder uit te bouwen. 

 Ik wil beleggen in dit fonds  

Binnen 5 minuten klaar voor uw eerste order

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag
van 08.00 tot 18.00 uur.

Online Jaarverslag 2016 Triodos Renewables Europe Fund

   tref-test   

E-zine Triodos Research

Triodos Research geeft elk kwartaal een e-zine (engelstalig) uit. Hierin kunt u lezen over o.a. de dialoog met beursgenoteerde bedrijven en resultaten van sectorstudies. 

 

Bekijk de laatste uitgave van Triodos Research e-zine .

 

Wilt u deze e-zine elk kwartaal ontvangen? Schrijf u dan in.