Hoe berekent Triodos Bank hoeveel microspaarders en -financieringen er aan belegging zijn toe te schrijven?

Beleggers bij Triodos Bank kunnen nu in de Mobiele App direct zien welke impact elke geïnvesteerde euro heeft in een van de beleggingsfondsen. Zo kun je zien hoeveel microspaarders en -financieringen er aan jouw beleggingen zijn toe te schrijven.

Zo werkt de berekening

  1. Het aantal microspaarders en microfinancieringen van een microfinancieringsinstelling in het fonds vermenigvuldigen we met het percentage van het totale kapitaal (dus de aandelen en/of leningen) dat het fonds van die instelling bezit. 
    • Voorbeeld: heeft het fonds 1% van het totale kapitaal verstrekt van een instelling die jaarlijks 10.000 microfinancieringen toekent en 20.000 microspaarders als klant heeft, dan worden respectievelijk 100 financieringen en 200 spaarders toegeschreven aan het fonds. 
  2. De cijfers van elke afzonderlijke instelling tellen we op tot het aantal microspaarders en het aantal microfinancieringen van het hele fonds.
  3. Vervolgens delen we die aantallen door het aantal aandelen in het fonds, zodat we weten hoeveel microspaarders en microfinancieringen er per aandeel zijn.
  4. Tot slot vermenigvuldigen we die hoeveelheden met het aantal aandelen dat je bezit: dat is hoeveel microspaarders en microfinancieringen er aan je beleggingen toe te schrijven zijn.

Lees hier meer over andere gebieden waarop Triodos de impact van jouw beleggingen meet.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp