Hoe berekent Triodos Bank hoeveel biologische maaltijden met mijn belegging worden gemaakt?

Beleggers bij Triodos Bank kunnen nu in de Mobiele App direct zien welke impact elke geïnvesteerde euro heeft in een van de beleggingsfondsen  Zo kun je zien hoeveel biologische maaltijden er met jouw beleggingen worden gemaakt.

Zo werkt de berekening

  1. Het aantal biologische maaltijden van een voedingsproducent in het fonds vermenigvuldigen we met het percentage van het totale kapitaal dat het fonds aan die producent verschaft.
    • Voorbeeld: heeft het fonds 1% van het totale kapitaal verschaft van een bedrijf dat jaarlijks 10.000 biologische maaltijden produceert, dan zijn 100 biologische maaltijden voor rekening van het fonds. 
  2. De cijfers van elke afzonderlijke voedingsproducent in dat fonds tellen we op tot het aantal biologische maaltijden van het hele fonds.
  3. Vervolgens delen we dat aantal biologische maaltijden door het aantal aandelen in het fonds, zodat we weten hoeveel biologische maaltijden per aandeel geproduceerd worden.
  4. Tot slot vermenigvuldigen we die hoeveelheid met het aantal aandelen dat je bezit: dat is hoeveel biologische maaltijden dankzij je beleggingen worden gemaakt.

Lees hier meer over andere gebieden waarop Triodos de impact van jouw beleggingen meet.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp