Hoe berekent Triodos Bank de ecologische voetafdruk van mijn beleggingen?

Beleggers bij Triodos Bank kunnen nu in de Mobiele App direct zien welke impact elke geïnvesteerde euro heeft in een van de beleggingsfondsen Zo kun je zien wat de ecologische voetafdruk is van je beleggingen.

Zo werkt de berekening

  1. De hoeveelheid CO2-uitstoot, afval of waterverbruik van een bedrijf in het fonds vermenigvuldigen we met het percentage van het totale kapitaal dat het fonds aan dat bedrijf verschaft.
  2. De cijfers van elk afzonderlijk bedrijf in dat fonds tellen we op tot de tonnen CO2, afval en liter waterverbruik van het hele fonds.
  3. Vervolgens vergelijken we de CO2-uitstoot, afval of waterverbruik van de bedrijven in het fonds met die van de bedrijven in de vergelijkingsindex voor het fonds. 
  4. Dan delen we de hoeveelheid minder (of meer) CO2-uitstoot, afval of waterverbruik door het aantal aandelen in het fonds. Zo weten we hoeveel minder (of meer) de CO2-uitstoot, afval of waterverbruik per aandeel bedraagt.
  5. Tot slot vermenigvuldigen we deze hoeveelheid met het aantal aandelen dat je bezit: dat is hoeveel minder (of meer) er wordt uitgestoten of verbruikt door je beleggingen tegenover de vergelijkingsindex.

Lees hier meer over andere gebieden waarop Triodos de impact van jouw beleggingen meet.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp