Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van François Vioolbouw - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
FLUOR FLUOR Kunst en cultuur
Frank Mandersloot Frank Mandersloot Kunst en cultuur
Galerie Terra Delft Galerie Terra Delft Kunst en cultuur
Gemeente Arnhem/ Rozet Gemeente Arnhem/ Rozet Kunst en cultuur

François Vioolbouw

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Guust François (Teteringen, 1956) wilde aanvankelijk psycholoog worden, maar koos een andere richting. Misschien omdat hij nog liever naar muziek dan naar mensen luistert? Hoe dan ook, Guust volgde van 1978 tot 1982 de opleiding vioolbouwer bij Francesco Bissolotti aan de Scuola Internazionale di Liuteria in Cremona.

Met studiegenoten dreef Guust François een gemeenschappelijke werkplaats in Campo Corto, Toscane. Hij was daar in die tijd ook twee seizoenen cellist in het festivalorkest van Bagni di Lucca. Na in New York bij McGhee en Keene te hebben gewerkt, opende hij in 1993 zijn eigen atelier in Amsterdam.

Guust François is een traditionele ambachtsman. Hij bouwt – uiteraard met de hand en gereedschap – (alt)violen en cello’s, zowel barok als modern. Daarnaast restaureert en verhandelt hij ook instrumenten.

http://www.guustfrancois.com

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Windroosplein 106
1018 ZW
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.