Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Terp Squashpackers - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Ridammerhoeve De Ridammerhoeve Biologische landbouw
De Sterregaard De Sterregaard Biologische landbouw
De Tuinen van Metabiose De Tuinen van Metabiose Biologische landbouw
De Vreugdehoeve De Vreugdehoeve Biologische landbouw

De Terp Squashpackers

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Biologisch landbouwbedrijf de Terp uit Erichem is sinds 1984 actief in de biologische landbouw. Ooit begonnen als een klein biologisch tuinbouwbedrijfje op slechts één hectare, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig gemengd bedrijf van negentig hectare. De Terp kan met recht tot de pioniersbedrijven van de industrie gerekend worden met een nagenoeg gesloten kringloop van grondstoffen, voer en mest, en een mooie evenwichtige verdeling tussen akkerland, grasland, pompoenland, bos en vee. De Terp is een gemengd biologisch landbouwbedrijf, het is zowel actief in de akkerbouw en in de veehouderij. Drijvende kracht achter het bedrijf is Jeroen Robbers die in 1984 vanuit het niets, maar met veel idealisme, een akkerbouwbedrijf begon wat uiteindelijk zou uitgroeien tot het succesvolle bedrijf wat het vandaag de dag is met een marktleiderspositie in het verwerken van pompoenen. De Terp Squashpackers is de belangrijkste leverancier van pompoenen voor Albert Heijn en doet tegenwoordig aan zowel import als export. Maart 2010: Jeroen Robbers van De Terp is een van de 5 genomineerden voor de prijs Agrarisch ondernemer 2010! Volgens het juryrapport is Jeroen een 'Topondernemer in nichemarkt'.

http://www.cvdeterp.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Lutterveld 2 A
4117 GV
Erichem
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.