Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

De Reube

Zorg (Sociale economie)

De Reube is een kleinschalig particulier zorginitiatief in ontwikkeling. De boerderij uit 1924 draagt deze naam en staat op landgoed Ampsen in Lochem (Gelderland). Initiatiefnemers zijn Janny Ponten – Buurman, al sinds haar zeventiende werkzaam in de zorg en vanaf haar tweeëntwintigste in zorginstellingen en Tom Ponten die jarenlange ervaring in de zorg en in de biologisch dynamische land- en tuinbouw heeft. Samen hebben zij in 1984 één van de eerste zorgboerderijen opgezet, de Beukenhof in Breda. De Reube is een boerderij met grote schuren, waarvan er één verbouwd gaat worden tot logeerhuis waar elke nacht zes kinderen met een zorgvraag kunnen logeren. In één van de andere schuren gaan ze zes appartementen bouwen voor begeleid wonen. Tevens is er een mogelijkheid voor tien (jong-) volwassenen met een zorgvraag om te komen werken onder begeleiding en daarnaast zijn er plannen voor een minicamping. De Reube kiest dus bewust voor diversiteit in hun zorgaanbod.

http://www.dereube.nl

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Ampsenseweg 26
7241 NC
Lochem
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.