Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

De Mik

Zorg (Sociale economie)

De Mik is een initiatief van AnneJan De Vries uit Wommels (Friesland). AnneJan werkte veertien jaar in het speciaal onderwijs in Sneek en heeft daar sinds 2004 een speciale klas met kinderen met een autistische stoornis onder zijn hoede. In De Mik wil hij dagbesteding en structurering voor mensen met een autistische stoornis aanbieden, hoofdzakelijk aan schoolverlaters. De bedoeling is om deze mensen meer dagstructurering te geven en naar betaald werk te begeleiden. Uitgangspunt voor de dagbesteding zijn de wensen en talenten van de zorgvragers. Begeleiding vindt plaats door gespecialiseerde mensen. De Mik wordt bewust onderdeel van de leef- en werkgemeenschap in Wommels zodat de zorgvragers vanuit hun huidige isolement dichter bij de arbeidsmarkt komen. Bijzonder aan De Mik zijn de vele contacten met het lokale bedrijfsleven.

http://www.centrumdemik.nl

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
De Ijsbaan 3
8731 DW
Wommels
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.