Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Lingehof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Lepelaar De Lepelaar Biologische landbouw
De Lindediek De Lindediek Biologische landbouw
De Muyehof De Muyehof Biologische landbouw
De Oude Streek De Oude Streek Biologische landbouw

De Lingehof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Lingehof is een boerderij die in 1995 door Kees en Astrid Groeneveld is gestart. Kees en Astrid komen beide uit de zorg en hadden als ideaal een boerderij te beginnen. Op de Lingehof worden biologische geiten gemolken en van de melk wordt verse kaas gemaakt. Deze kaas ligt in de meeste biologische winkels in Nederland, maar wordt ook naar Duitsland verkocht. Naast melkgeiten zijn er op de boerderij ook vleeskoeien en schapen. Ook worden er Friese paarden gefokt. In 1996 zijn Kees en Astrid tevens begonnen met verzorging van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze waren toen een van de eerste zorgboerderijen. Op het moment werken 11 mensen met een verstandelijke beperking op de boerderij.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Kleine Steeg 10
4152 GE
Rhenoy
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.