Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Hobbitstee - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

De Hobbitstee

Wonen (Sociale economie)

Aan de van Zijlweg 3 in Wapserveen is sinds 1969 De Hobbitstee gevestigd, één van de oudste leefgemeenschappen van Nederland. Een plek waar al 48 jaar duurzame doelen worden verwezenlijkt door te doen. De gemeenschap bouwt op de Hobbitstee een uniek en duurzaam circulair huis, genaamd de Deel. Van lokale en natuurlijke bouwmaterialen, met nul op de meter, passieve ventilatie en een zonneschoorsteen. Uitgangspunten hierbij zijn; waar mogelijk gebruik van lokaal aanwezige restmaterialen en natuurlijke bouwmaterialen, zelfvoorzienend in energie, watervoorziening en -zuivering.

Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op het zogenaamde 'earthship' van architect Michael Reynolds. Kenmerkend is de zongerichtheid. De Deel is aangepast aan de Nederlandse situatie. Het huis krijgt een houtskelet met wanden van strobalen en leemafwerking. De gehele zuidgevel is van glas, de noordgevel heeft juist zo min mogelijk ramen. De stamplemen vloeren en lemen wanden zorgen voor een grote thermische massa. Dit bespaart energie en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Het bouwen is een samenwerking tussen bewoners, vrijwilligers, architecten, lokale aannemers en gemeente Westerveld. De ervaring en kennis die de gemeenschap opdoet over bouwen en het groepsproces, delen zij actief. Zo kan hun praktisch idealisme een inspiratiebron zijn voor anderen en dragen zij bij aan een circulaire, duurzame toekomst.

http://www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl/

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
van Zijlweg 3
8351 HW
Wapserveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.