Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Hobbitstee - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

De Hobbitstee

Wonen (Sociale economie)

De Hobbitstee is een leefgemeenschap die staat voor 40 jaar verbondenheid met mens en milieu. Een van de doelstellingen van de Hobbitstee is om zelfvoorzienend te worden op het energiegebied. De woonvereniging wil dus losgekoppeld kunnen worden van het gas- en elektriciteitsnet. Tevens wordt er alleen biologisch gegeten, dit doen ze omdat ze vinden dat de landbouw moet passen in de eigenschappen van de natuur. Daarbij horen geen chemische bestrijdingsmiddelen en chemische mest. Ze eten vegetarisch om niet onnodig dieren te laten lijden. Maar ook omdat de westerse wijze van vleesconsumptie niet zonder een uitermate dieronvriendelijke bio-industrie kan, het milieu hierdoor zwaar vervuild wordt en het een grote voedsel- inefficiëntie met zich mee brengt. Het is kortom een woonvereniging die kritisch naar de wereld kijkt en voor haar principes staat, dit maakt woonvereniging De Hobbitstee ook uniek.

http://www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl/

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
van Zijlweg 3
8351 HW
Wapserveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.