Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Eemstuin - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Duinzoom De Duinzoom Biologische landbouw
De Eekhoeve De Eekhoeve Biologische landbouw
De Elzenkamp De Elzenkamp Biologische landbouw
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biologische landbouw

De Eemstuin

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Eemstuin is een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf en is vanaf 1994 in het bezit van Felix Stephanus en Isabel Duinisveld. In één jaar worden er circa 50 soorten groenten en kruiden geteeld die regionaal worden afgezet in de vorm van groentepakketten. Op de overige weiden wordt er aan natuurbeheer gedaan en lopen schapen, varkens, geiten en kippen rond. Op het bedrijf worden geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. In 2004 zijn Stephanus en Duinisveld gestart met het begeleiden van zorgvragers, ofwel hulpboeren. Deze hulpboeren halen veel voldoening uit het verrichten van arbeid op een normaal productiegericht bedrijf. Zo ontwikkelen zij plezier in werken, krijgen ze gevoel voor structuur en ritme, leren ze samenwerken en ontwikkelen ze sociale en motorische vaardigheden. Het dagelijks werk bestaat uit meehelpen op de tuinderij, het verzorgen van dieren en het klaarmaken van de groentepakketten.

http://www.zorgboeren.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Paaptilsterweg 7
9982 XP
Uithuizermeeden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.