Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Carel Bouma - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Brandrood Brandrood Biologische landbouw
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biologische landbouw
Cranberrybedrijf Groenhof Cranberrybedrijf Groenhof Biologische landbouw
De Buytenhof De Buytenhof Biologische landbouw

Carel Bouma

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Carel en Angela Bouma zijn eigenaar van een biologische akkerbouw en handelsonderneming. Van oorsprong is het bedrijf gericht op akkerbouw en was de hoofdzaak het telen van aardappelen. Na de bouw van een nieuwe bewaarloods is ook de opslag van aardappelen voor derden erbij gekomen. Deze tweede tak is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig biologisch opslag en verwerkingsbedrijf van (poot) aardappelen. De familie Bouma kan dankzij een goede samenwerking met andere collega’s kwalitatief goed en uitsluitend biologisch geteeld pootgoed van aardappelen, plantuien, sjalotten en knoflook aanbieden aan grote en kleine klanten.

http://www.biologischpootgoed.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Alikruikweg 15
8256 RK
Biddinghuizen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.