Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Bronnen Bomen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Westerkloeke Boerderij Westerkloeke Biologische landbouw
Brandrood Brandrood Biologische landbouw
Carel Bouma Carel Bouma Biologische landbouw
Cranberrybedrijf Groenhof Cranberrybedrijf Groenhof Biologische landbouw

Bronnen Bomen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Bronnen Bomen is al ruim 15 jaar actief op het gebied van oorspronkelijk inheems (autochtone) bomen en struiken. Aan de basis lag de bezorgdheid over de sterke achteruitgang van vele soorten bomen en struiken in ons land. Geschat wordt dat slechts 5% van al het groen nog als oorspronkelijk inheems kan worden beschouwd. Van ruim 60 (zeldzame) autochtone boom- en struiksoorten wordt zaad en stek geoogst. De activiteiten rond oogst en teelt worden uitgevoerd samen met ervaren biologen en professionele boomkwekerijen. Bronnen Bomen levert gecertificeerd autochtoon plantmateriaal aan o.m. Dienst Landelijk Gebied, RWS, waterschappen, gemeenten en natuurbeschermingsorganisaties. Zij gebruiken deze specifieke kwaliteit voor natuurontwikkeling en -herstel. Met 'nieuwe' geteelde soorten als Wilde Appel, Tweestijlige meidoorn en Kraagroos wordt bovendien een extra impuls gegeven aan biodiversiteit, herkenbaarheid van het landschap en belevingswaarde.

http://www.bronnen.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Koolweg 40
5759 PZ
Helenaveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.