Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Bernhard Touwen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Beeldenboot Beeldenboot Kunst en cultuur
Beeldhouwcentrum Koudum Beeldhouwcentrum Koudum Kunst en cultuur
Bianca Runge Bianca Runge Kunst en cultuur
Boekmanstichting Boekmanstichting Kunst en cultuur

Bernhard Touwen

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

In resp. 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers. Recent trad hij op als pianist/acteur in juli 2011 in de Schatkameropera-productie “hou me wakker” tijdens het ZwArt festival in Zwolle samen met sopraan Heleen Koele en tenor Rene Veen. Eerder werkte Bernhard mee met muziektheaterproducties bestemd voor middelbare scholieren (de reizende voorstelling “piano” , regie en choreografie Wies Merkx).
In 1997 haalde hij het Praktijkdiploma Koordirectie en in september 2000 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus Koordirectie.
Bernhard heeft inmiddels vele werken voor koor en orkest gedirigeerd waaronder de grote missen, Die Schöpfung en Die sieben letzte Worte van Haydn, The Messiah van Händel, Litanieën, Vesperae, het Requiem en Davidde Penitente van Mozart, de Mis in C van Beethoven, hte grote oratorium Moses van Bruch, Lauda Sion, het Lobgesang en de Elias van Mendelssohn, de Psalmensymfonie van Strawinsky, Ein Deutsches Requiem, het Schicksalslied en de Altrhapsodie van Brahms, Requiem van Duruflé, Miserere van Rossini, Kullervo van Sibelius, de Johannes- en Matthäus Passion en het Weihnachts- en Osteroratorium van Bach.
In december 2009 debuteerde Bernhard bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort. Met dit wereldberoemde gezelschap dirigeerde hij een zeer geslaagde uitvoering van het integrale Weihnachtsoratorium in een uitverkochte Grote Kerk te Naarden. ‘Een opmerkelijke prestatie’ aldus Dagblad Trouw (21-12-09) Bernhard Touwen is vaste dirigent van twee oratorium-verenigingen (Leiden en Leidschendam) en twee Vocaal Ensembles: Pur Sang (Rosmalen) en Markant (’s-Hertogenbosch).

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Rossum GLD
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.