Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Arjen Leendertz - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Ad de Jong Ad de Jong Kunst en cultuur
Andre Daemen Andre Daemen Kunst en cultuur
Art Centre Delft Art Centre Delft Kunst en cultuur
Arthouse Concepts Arthouse Concepts Kunst en cultuur

Arjen Leendertz

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Op achtjarige leeftijd begon Arjen met cello lessen. Op zijn achttiende stapte hij over op contrabas en begon met lessen bij Hans Krul. Vanaf september 2001 studeerde hij bij Peter Leerdam aan het Rotterdams conservatorium. Op 22 juni 2005 studeerde hij af met een 8,5 voor de Bachelor en in 2007 voor de Masters Degree. Tijdens en na het conservatorium volgde hij privé lessen bij Peter Stotijn en Matthew Midgley. Arjen volgde masterclasses bij Duncan McTier in de zomers van 2007, 2008 en 2009 aan de Academie de Musique Tibor Varga, Sion in Zwitserland. Verder volgde hij, op verschillende andere gelegenheden, masterclasses bij onder andere Rinat Ibragimov, Ekkehard Beringer, Peter Luit, Teppo Hauta-Aho en David Heyes.

Vanaf 1 september 2012 is Arjen Leendertz in dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, daarnaast remplaceert hij regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In het verleden remplaceerde hij ook regelmatig bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Brabants Orkest en als aanvoerder bij het Noord Nederland Orkest. Arjen deed zijn eerste orkest ervaring op bij het Nationaal Jeugd Orkest, daarna maakte hij in 2006 deel uit van het European Union Youth Orchestra. In datzelfde jaar kreeg Arjen zijn eerste orkestbaan bij het Orkest van het Oosten, het huidige Nederlands Symfonie Orkest. In 2008 verliet hij dit orkest voor een baan bij Het Gelders Orkest waar tot juli 2009 in dienst was.


Fotograaf: Arjen Born

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
schouwburgplein 50
3012CL
Rotterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.