Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Agro Service Tuenter - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
A. Onnes Melkveehouderij A. Onnes Melkveehouderij Biologische landbouw
Adriana Hoeve Adriana Hoeve Biologische landbouw
Alpeko Alpeko Biologische landbouw
Arnica kwekerij Arnica kwekerij Biologische landbouw

Agro Service Tuenter

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Eind jaren 80 is de familie Tuenter van de Achterhoek verhuisd naar Westerlee. In de Achterhoek hadden zij een varkensbedrijf, maar in Westerlee zijn zij gestart met een biologische geitenhouderij. In de loop der jaren zijn de drie zonen op het bedrijf gekomen en is het bedrijf verder uitgebouwd en vernieuwd. Naast de ongeveer 570 geiten, hebben zij nu ook een loonwerkbedrijf en doen zij aan natuurbeheer. Hiervoor beheren zij ruim 100 ha van Staatbosbeheer. Alle melk afkomstig van de boerderij draagt het EKO-keurmerk en wordt in de melkfabriek verwerkt tot kaas.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Emergoweg 1
9678 TJ
Westerlee
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.