Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Groningen, GasTerra - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Haarlemmerstraat Haarlemmerstraat Duurzaam vastgoed
Herengracht 283-HS Herengracht 283-HS Duurzaam vastgoed

Groningen, GasTerra

Duurzaam vastgoed (Natuur en milieu)

Triodos Vastgoedfonds heeft een leegstaand kantoorpand aan de Stationsweg in Groningen volledig duurzaam gerenoveerd. Met de renovatie kon het energielabel van het gebouw van G naar A+ worden gebracht. Het gebouw kreeg daarmee weer een geheel nieuwe toekomst. Het pand, dat in eigendom is van Triodos Vastgoedfonds, is begin 2013 opgeleverd aan de nieuwe huurder GasTerra, een Nederlandse internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. Bijzonder is het zogenaamde Green-Leasecontract dat Triodos Vastgoedfonds en GasTerra hebben afgesloten. Bij het Green Leaseconcept worden bestaande gebouwen ingrijpend verduurzaamd, in dit geval van het laagste tot een van de allerhoogste energielabels. De huur is voor en na de verbouwing ongeveer gelijk, terwijl het energieverbruik na verbouwing aanzienlijk daalt. De besparing die dat oplevert, wordt gebruikt om de duurzame verbouwing te financieren. GasTerra huurt het pand in elk geval voor een periode van tien jaar van Triodos Vastgoedfonds.

Duurzaam vastgoed

Triodos Bank investeert in panden die voldoen aan haar criteria van duurzaamheid en uitzicht bieden op een aantrekkelijk rendement. Ieder pand krijgt een score op de bekende begrippen People, Planet en Profit, aangevuld met Project. Zo worden de milieu-, sociale, ruimtelijke en economische aspecten steeds betrokken in de beoordeling van een aan te kopen pand.

Triodos Vastgoedfonds

Triodos Vastgoedfonds is het eerste duurzame beursgenoteerde vastgoedfonds in Europa. Het fonds belegt in duurzaam gebouwde, duurzaam gerenoveerde en duurzaam beheerde panden en monumenten. Triodos Vastgoedfonds richt zich voornamelijk op commercieel vastgoed, zoals kantoren. Beleggingen vinden plaats in Nederland.

Adres:
Stationsweg
Groningen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.