Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van GasTerra - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Fitland Hotel Veghel Fitland Hotel Veghel Duurzaam vastgoed
Fort Isabella Fort Isabella Duurzaam vastgoed
Gemeente Katwijk Gemeente Katwijk Duurzaam vastgoed
Haarlemmerstraat Haarlemmerstraat Duurzaam vastgoed

GasTerra

Duurzaam vastgoed (Natuur en milieu)

Triodos Vastgoedfonds heeft een leegstaand kantoorpand aan de Stationsweg in Groningen volledig duurzaam gerenoveerd. Met de renovatie kon het energielabel van het gebouw van G naar A++ worden gebracht. Het gebouw kreeg daarmee weer een geheel nieuwe toekomst. Het pand, dat in eigendom is van Triodos Vastgoedfonds, is begin 2013 opgeleverd aan de nieuwe huurder GasTerra, een Nederlandse internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. Bijzonder is het zogenaamde Green-Leasecontract dat Triodos Vastgoedfonds en GasTerra hebben afgesloten. Bij het Green Leaseconcept worden bestaande gebouwen ingrijpend verduurzaamd, in dit geval van het laagste tot een van de allerhoogste energielabels. De huur is voor en na de verbouwing ongeveer gelijk, terwijl het energieverbruik na verbouwing aanzienlijk daalt. Het verschil dat daardoor overblijft wordt gebruikt om de duurzame verbouwing te financieren. GasTerra huurt het pand in elk geval voor een periode van tien jaar van Triodos Vastgoedfonds.

Duurzaam vastgoed

Triodos Bank investeert in panden die voldoen aan haar criteria van duurzaamheid en uitzicht bieden op een aantrekkelijk rendement. Ieder pand krijgt een score op de bekende begrippen People, Planet en Profit, aangevuld met Project. Zo worden de milieu-, sociale, ruimtelijke en economische aspecten steeds betrokken in de beoordeling van een aan te kopen pand.

Triodos Vastgoedfonds

Triodos Vastgoedfonds is het eerste duurzame beursgenoteerde open-end vastgoedfonds in Europa. Het fonds belegt in duurzaam gebouwde of beheerde panden en monumenten. Het fonds richt zich voornamelijk op commercieel vastgoed, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen en winkels. Indien passend kan echter ook in bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven worden belegd. Beleggingen vinden plaats in Nederland. Aankoop en beheer van de panden gebeurt in samenwerking met Bouwfonds Real Estate Investment Management.

Adres:
Stationsweg
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .