Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Médecins du Monde - Dokters van de Wereld - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Médecins du Monde - Dokters van de Wereld

Zorg (Sociale economie)

Dokters van de Wereld is een internationale medische ontwikkelingsorganisatie. Ze verleent medische hulp aan kwetsbare groepen overal ter wereld, dus ook in België: slachtoffers van natuurrampen, ziektes en gewapende conflicten, vluchtelingen, minderheden, straatkinderen en al wie verstoken blijft van gezondheidszorg. Medische zorgverlening is de belangrijkste doelstelling van Dokters van de Wereld, maar de organisatie ijvert ook voor de toegang tot gezondheidszorg als basisrecht. Op basis van de ervaring op het terrein getuigt ze over elke schending van het recht op gezondheidszorg, en over de schending van de mensenrechten in het algemeen. Daarover gaat ze ook in discussie met de politiek verantwoordelijken om de situatie van de slachtoffers te verbeteren. Dokters van de Wereld besloot te investeren in een eigen gebouw in de Kruidtuinlaan, samen met de organisaties Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Réseau Financement Alternatif (RFA) en SAW-B (een vereniging die opkomt voor een sociale economie). Voor die aankoop heeft Triodos Bank een krediet verleend aan Dokters van de wereld, naast kredieten aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen en RFA. (Foto: Frédéric Pauwels)

http://www.medecinsdumonde.be

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Rue Botanique 65
1000
Bruxelles
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.