Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Vluchtelingenwerk Vlaanderen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Tracé Brussel vzw Tracé Brussel vzw Maatschappelijke projecten
Télé-Secours Télé-Secours Maatschappelijke projecten
asbl Socrates asbl Socrates Maatschappelijke projecten
in-C in-C Maatschappelijke projecten

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor een menswaardige bescherming van asielzoekers en vluchtelingen. Dat doet de organisatie niet alleen, maar met 50 lidorganisaties en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verhogen ze de druk op het beleid en sensibiliseren ze het ruime publiek, onder meer via campagnes, acties en opiniestukken. Vluchtelingenwerk Vlaanderen mobiliseert verenigingen en individuen om samen actie te ondernemen en de kwaliteit van de hulpverlening te verbeteren. De vereniging coördineert een eigen opvangnetwerk en is ook actief rond integratie. Ze ondersteunt iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat, met deskundige informatie, vormingen, publicaties en uitgebreide helpdesks. Ten slotte werkt de organisatie ook rond terugkeer wanneer nodig. Onder meer vanwege de slechte staat van haar huurlocatie in Schaarbeek besloot Vluchtelingenwerk Vlaanderen te investeren in een eigen gebouw in de Kruidtuinstraat, samen met de organisaties Dokters van de Wereld, Réseau Financement Alternatif (RFA) en SAW-B (een vereniging die opkomt voor een sociale economie). Voor de aankoop van het gebouw heeft Triodos Bank een krediet verleend aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen, naast kredieten aan Médecins du Monde en RFA.

http://www.vluchtelingenwerk.be

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Kruidtuinstraat 65
1000
Brussel
België

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.