Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Imsir Sociale Werkplaats - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Habitat & humanisme Habitat & humanisme Maatschappelijke projecten
Hal5 Hal5 Maatschappelijke projecten
Integratiecentrum Mozaïek Integratiecentrum Mozaïek Maatschappelijke projecten
Joseph Swinnen asbl Joseph Swinnen asbl Maatschappelijke projecten

Imsir Sociale Werkplaats

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

IMSIR is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten en OCMW’s van Boom, Hemiksem, Niel en Rumst. Die vier gemeenten uit de Rupelstreek tellen samen ongeveer 50.000 inwoners en werken al decennia lang samen aan sociale initiatieven. IMSIR is actief in de sociale en psycho-sociale dienstverlening voor OCMW’s. De organisatie streeft naar een op maat gesneden individuele hulpverlening, onder andere in haar beschermde werkplaats en in haar sociale werkplaats. Ze werkt ook ondersteunend bij het lokale sociale beleid. De sociale werkplaats bood in 2012 een job aan meer dan 35 laaggeschoolde werkzoekenden die op de ‘reguliere’ arbeidsmarkt heel moeilijk een baan vinden. Via de sociale werkplaats kunnen zij aan de slag in de industriële schoonmaak en in groenonderhoud. Ze helpen ook de ‘Minder Mobielen Centrale Rupelstreek’ bij het vervoer van bejaarde en minder mobiele mensen naar sociale activiteiten. IMSIR heeft samen met sociale werkplaats Wrak een gebouw gekocht in Niel om er hun activiteiten in onder te brengen. Triodos Bank heeft daarvoor een krediet verleend.

http://www.imsir.be

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Tunnelweg 1
2845
Niel
België

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.